Trei noi secretari de stat au fost numiţi la Ministerul Dezvoltării, printre aceştia fiind un liberal care a trecut prin patru partide, adică Neculai Tănase, dar şi unul din politicienii care în mandatul 2016-2020 de parlamentar a vorbit doar cinci minute.

Neculai Tănase, Marin Ţole şi Claudiu Răcuci au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Dezvoltării, fiind eliberaţi din funcţia de secretar de stat la MDLPA Augustin-Cătălin Iapă şi Florin Nicolae Creţ. Dintre noile numiri singurul nume care nu ridică semne de întrebare este Marin Ţole, fost profesor universitar, specializat în finanţe şi în economie.

Pe de altă parte, ceilalte două propuneri nu atrag atenţia prin pregătirea lor, ci printr-un parcurs politic discutabil. Neculai Tănase a trecut prin mai multe partide: PNŢ-CD (unde a fost preşedinte în Vrancea), PD (ulterior PDL, fiind preşedinte al filialei Focşani), PMP, iar în cele din urmă în PNL. Ca anecdotă, după ce a plecat cu scandal din PMP în 2015, Tănase a declarat că va aduce 80% dintre membrii PMP Vrancea cu el, iar unul dintre liderii PNL de la acea vreme i-a răspuns că acei membri sunt probabil „o verişoară şi o amantă”. Anul trecut, Neculai Tănase a fost la un pas să fie numit şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.