O analiză succintă asupra salariilor bugetarilor indică discrepanţe uriaşe nu numai între domenii, ci şi între veniturile celor încadraţi pe acelaşi post, în aceeaşi instituţie, dar şi domenii în care sporurile ajung la 85% din salariul de bază.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut duminică unele precizâri, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, susţinând că există primării de comune care au salarii mai mari decât la oraş.

“Există salariile în administraţia publică locală care nu sunt pe grila de salarizare unitară şi chiar de la reprezentanţii structurilor asociative am primit solicitări pentru a include şi salariile din administraţie pe grilă întrucât avem anomalii prin care angajaţi dintre o comună mică şi fără venituri pentru nicio formă de investiţii, au salarii mai mari decât un oraş de trei ori mai mare. Şi atunci au spus hai să încercăm o aşezare acestor salarii pe grilă astfel încât şi aici să fie o echilibrare, pe de o parte între autorităţile din administraţia publică locală, pe de altă parte între autorităţile din administraţia publică centrală şi cele din administraţia publică locală. Sunt iarăşi situaţii şi excepţii în care salariile la nivel local sunt mai mari decât la nivel central”, a declarat Raluca Turcan.

Integral pe AdevărulComentarii

Lute Hai ca pana munciti voi din gura ajunge la 160 % si-l reduceti la jumate !!!Tara plina de idioti care va cred si de alte jigodii care profita !!

1 martie 2021 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.