După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic.

Fenomene meteo precum cel de sâmbătă seară s-au mai petrecut şi în alţi ani şi vor fi din ce în ce mai frecvente, avertizează experţii. Până la sfârşitul acestui secol, clima României se va schimba substanţial. Iar din cauza poluării, nepoţii noştri riscă să nu mai ştie ce este zăpada.

George Gârbacea, cercetător: „O să avem nişte fluctuaţii destul de dese, diferenţe de 20 de grade sau chiar până la 40 de grade într-o singură zi. Există o estimare în care stratul de zăpadă, până în anul 2100, o să scadă cu 90%. Acest fenomen se întâmplă pentru că noi băgam în atmosferă combustibil fosil.”

Specialiștii estimează că temperatura medie anuală din Bucureşti va creşte de la puțin sub 11 grade, cât este în prezent, la 19.2 grade Celsius, în următorii 80 de ani.

Integral pe ProTVComentarii

Lui Vlăduț Dobre Ba o să știe, analfabetule, de o să le iasă zăpadape nas! Cauzele șa-zisei încălziri globale sunt ciclice și perfect naturale. Activitățile umane nu numai că au efecte minime, dar creșterea cantității de dioxid de carbon din atmosferă duce la înverzirea Planetei! Ciclicitatea este dată de modificările circulației curenților oceanici, de perioadele de maxim și de minim ale activității solare și chiar de orbitarea centrului galactic al Căii Lactee de către Sistemul Solar, care traversează zone cosmice cu proprietăți diferite. O influență puternică asupra climatului, dar mai puțin ciclică, o au, de asemenea, erupțiile vulcanice. Dar cea mai explicită cauză a uneii viitoare MINIERE GLACIARE o constituie ciclul de cauză-efect al însăși „încălzirii globale”. Se știe că Curentul Golfstream din Atlantic și fenomenul El Nino din Pacific influențează masiv evoluția vremii. Pentru Europa, Curentul Golfului este cel care duce apele calde, mai sărate și, de aceea, mai grele, dinspre Ecuator spre zonele nordice ale Europei, pe care le încălzește. Cumulul de efecte ale curentului cu cele ale maximului de activitate solară au făcut ca în ultimii ani să se topească cantități uriașe de gheață de la Polul Nord și din Goenlanda. A rezultat o masă de apă mai rece, mai dulce și mai ușoară în zona arctică, sub care se afundă apele mai grele ale Golfstream-lui, ducând la răcirea accentuată a nordului Europei și la refacerea ghețurilor polare. Un fenomen similar s-a produs acum 1.000 de ani, în Evul Mediu timpuriu, când Europa s-a confruntat cu o veritabilă minieră glaciară. Fii sigur, băiete, că autorii teoriei (conspiraționiste) a încălzirii globale știu foarte bine chestiile astea, dar câștigă bani frumoși de pe urma proștilor!

1 martie 2021 12:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.