Stabilirea prefecţilor şi subprefecţilor de către USR a arătat că partidul a ales să pună în unele cazuri membri care au trecut prin PSD sau PNL, chiar dacă mult timp a susţinut că e nevoie de oameni noi în politică.

Conducerea USR a validat propunerile filialelor pentru funcţiile de prefect şi subprefect, adică nu mai puţin de 30 de membri de partid, după ce cu o săptămână în urmă PLUS deja tranşase cine sunt oamenii lor pentru această categorie de funcţii publice. Printre propunerile USR, mai multe persoane sunt foşti membri PSD sau au avut legături apropiate cu social-democraţii, iar uneori şi cu liberalii, fiind oameni de încredere ai acestora, cu toate că partidul condus de Dan Barna a promis că va aduce oameni care nu au făcut politică şi nu au trecut prin alte partide. Însă această promisiune era din perioada campaniei.

„Resursa umană la nivel de filiale e mai slabă decât ne-am aşteptat. Nu poţi să găseşti peste noapte oameni în toate funcţiile pe care le-am primit”, a declarat unul dintre liderii USR din teritoriu. Pe scurt, ajungerea la putere i-a cam luat pe nepregătite pe cei din USR, deşi aşteptau să facă parte din echipa de guvernare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.