Carne sau brânzeturi? Carne - spun nutriționiștii, daca vreți să slăbiți. Și o salată. Cantitatea de grăsime e controlabilă.

Brânzeturile îngrașă și conțin mai multă grăsime decât ceafa de porc.

Dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriție: „Foarte multă lume se păcălește dând la o parte carnea de porc și puiul cu piele, e același lucru din punct de vedere al cantității de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Dar dacă alegem brânzeturi maturate foarte tari, ne alegem și cu multe grăsimi saturate”.

Brânzeturile maturate tari au peste 45% grăsimi saturate. O felie subțire conține peste 300 de kilocalorii. Daca vă doriți pierdere ponderală, brânzeturile maturate se exclud o perioadă în favoarea cărnii cu legume.

Integral pe ProTV



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.