Un ghețar imens, cu o suprafaţă de 1.270 de kilometri pătraţi, cam cât aglomeraţiile Parisului sau Londrei, s-a desprins din Antarctica. Cercetătorii se temeau, demult, că acest eveniment se va întâmpla din cauza încălzirii globale.

Un ghețar imens, cu o suprafaţă de 1.270 de kilometri pătraţi, cam cât aglomeraţiile Parisului sau Londrei, s-a desprins din Antarctica. Cercetătorii se temeau, demult, că acest eveniment se va întâmpla din cauza încălzirii globale. Un ghețar s-a desprins din Antarctica, în apropiere de staţia britanică de cercetare Halley VI, relatează AFP.

Blocul de gheaţă s-a desprins din banchiză vineri, potrivit unor date culese de instrumente britanice instalate în apropierea staţiei.Nicio viaţă umană nu este în pericol, după ce cele 12 persoane care lucrau la staţia Halley VI, situată la mai puţin de 20 de kilometri de zona rupturii, au fost evacuate la jumătatea lui februarie cu avionul, a anunţat sâmbătă într-un comunicat British Antarctic Survey (BAS), organismul de cercetare a zonei polare, care exploatează staţia.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.