Epidemia de coronavirus din România începe să o ia pe o pantă îngrijorătoare. În ultimele zile, a crescut numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID și cu saturații mici de oxigen, spune Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat duminică, la Digi24, managerul Institutului Marius Nasta.

Răsturnare de situație

Numărul pacienților COVID aflați la terapie intensivă a trecut din nou duminică de 1.000, la nivelul întregii țări, după ce în ultima perioadă se păstrase sub acest prag, dând speranțe că am putea asista la o domolire a pandemiei. Numai că în ultimele zile, cifrele bilanțului zilnic al cazurilor noi sunt în creștere, de unde temerea că ne apropiem de un val 3 al pandemiei, pe care unii specialiști îl văd chiar mai puternic decât valul al doilea.

Integral pe Digi24Comentarii

A-ha, înseamnă că bătrânii au cam fost răriți deja... iar cei care mai #rezist stau ca șobolanii prin găuri și nu ies în cala pandemiei. „Trebuie făcut ceva” și cu ăștia, cum zicea Christine Lagarde, fosta șefă a FMI, filială a Ocultei. Cel mai eficient ar fi să li se abroge dreptul la penzie și să vedem dacă mai #rezist, nenorociții, ăștia și la foame. Oricum, tinerilor să le dea Ăl de Sus sănătate și deloc neomarxism, deși asta înasemnă s-o lase mai ușor cu feisbucii, cu fumurile și cu prafurile...

28 februarie 2021 18:32

A-ha, înseamnă că bătrânii au cam fost răriți deja... iar cei care mai #rezist stau ca șobolanii prin găuri și nu ies în cala pandemiei. „Trebuie făcut ceva” și cu ăștia, cum zicea Christine Lagard, fosta șefă a FMI, filială a Ocultei. Cel mai eficient ar fi să li se abroge dreptul la penzie și să vedem dacă mai #rezist, nenorociții, ăștia și la foame. Oricum, tinerilor să le dea Ăl de Sus sănătate și deloc neomarxism, deși asta înasemnă s-o lase mai ușor cu feisbucii, cu fumurile și cu prafurile...

28 februarie 2021 18:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.