Unii oameni sunt neobișnuit de rezistenți la infectarea cu COVID-19, așa că cercetătorii le studiază acum genele și sângele, în speranța de a găsi punctul vulnerabil al coronavirusului, relateză BBC.

În anii 70, Stephen Crohn privea neputincios cum prietenii săi mor unul câte unul din cauza unei boli care încă nu avea nume. Când partenerul său, un gimnast numit Jerry Green, s-a îmbolnăvit, în 1978, de ceea ce acum cunoaștem sub numele de SIDA, Crohn a presupus că va veni rândul lui. În deceniul următor, zeci de prieteni ai săi au avut o soartă similară. El însă nu a fost infectat cu HIV.

În 1996, un imunolog numit Bill Paxton, care lucra la Centrul de Cercetare SIDA Aaron Diamond din New York, a descoperit motivul: Crohn avea o mutație genetică - una care apare la aproximativ 1% din populație - care împiedică legarea HIV de suprafața celulelor albe din sânge. În deceniul următor, oamenii de știință au dezvoltat un medicament antiretroviral numit maraviroc, care a transformat tratamentul pentru HIV prin imitarea efectului acestei mutații. S-a dovedit crucial pentru a ține virusul sub control la persoanele infectate.

Integral pe Digi24Comentarii

Asta-i acu, secureilor de la DIGI! Să-i belim pe aia care nu se îmbolnăvesc de Covid!!! Care împiedică succesurile pandemiei. A fost un general comunist, Gomoiu, care prea le spunea pe șleau, iar nea Nicu îl mazilise să se ocupe de sportul național, ca președinte al fostului CNEFS. Și nu se ocupa deloc rău, dovadă fiind performanțele sportului românesc de atunci. Generalul avusese anterior o funcție politică babană, și anume de președinte al Consiliului Politic Superior al Armatei. Ei bine, la un moment dat a trebuit să-l judece în cadrul Consiliului pe un colonel care o păcătuise cu secretara sa. Membrii Consiliului s-au întrecut care mai de care să-l condamne cu mânie proletară pe bietul păcătos. Drept concluzie, năbădăiosul general i-a întrebat profund îngrijorat: - „Și ce facem, tovarăși, mai avem și noi în armata română un colonel care fute și noi să-i luăm gâtul”? Așa și ăștia cu belirea celor care nu se lasă doborâți de Covid!!! Niște iresponsabili și niște trădători ai cauzei pandemiei ordonate de la OMS, agentură specializată a Ocultei mondiale, care execută și ea niște ordine galactice! N-așa domn doftor celebrissim?

28 februarie 2021 15:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.