Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Nu a fost acceptat niciun amendament, astfel că proiectul nu a fost modificat faţă de varianta trimisă de Guvern.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să dezbată actul normativ luni, iar marţi va avea loc votul final. Raport favorabil a primit şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru bugetul de stat s-au înregistrat 25 de voturi „pentru” şi 16 voturi „împotrivă”. În dezbaterile din comisii nu a fost adoptat niciun amendament, proiectul fiind trecut în forma Guvernului.

Atunci când a venit vorba despre banii alocaţi pentru pensii şi salarii, atmosfera s-a încins între PSD şi PNL, social-democraţii acuzând că actuala guvernare nu doreşte să crească veniturile populaţiei. PSD a cerut explicaţii ministrului Muncii privind creşterea nerealizată a punctului de pensie cu 40% şi despre majorarea alocaţiilor. Raluca Turcan a putut să răspundă cu greu din cauza reproşurilor pe care parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei şi le aduceau, arată Digi24.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.