De când au apărut vaccinurile împotriva Covid-19 au apărut și discuțiile contradictorii legate de eficiența lor, dar mai ales de perioada de timp în care organismul este protejat. Specialiștii susțin că unele pot fi eficiente doar un an, în timp ce altele zece ani.

Un vaccin ne-ar putea imuniza împotriva Covid-19 pentru 10 ani, altul pentru doar un an și nu putem șți ce se va întâmplă, pentru că "răspunsul imun este foarte complex", dar știm că toate vaccinurile aprobate își fac treaba, susține un expert român.

"În momentul de față, nu știm ce se va întâmplă pe un termen mai lung de opt luni, cât a trecut de la finalizarea studiilor clinice. S-ar putea că vaccinul de la AstraZeneca sau altul la fel, să te protejeze zece ani, iar cel de la Pfizer și Modernă, doar unul sau doi ani. Răspunsul imun este foarte complex, nu înțelegem încă pe deplin cum funcționează", a declarat prof. dr. Radu Iliescu, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa", pentru Ziarul de Iași.

Integral pe Realitatea.netComentarii

@Măh ... Ce o tot bălmăjești, idiotule? Au n-ai aflat că hamericanii au autorizat deja ivermectina, iar numărul morților și al infectaților a scăzut de patru ori? Să nu-ți faci aluzii că din cauza lui Pfizer au scăzut! Până spre sfărșitul lui ianuarie celebrul VAXcin facuse deja aproape 400 de MORȚI printre cei vaccinați. Cifrele sunt publicate de Oficiul american de înregistrare zilnică a efectelor pandemiei.

28 februarie 2021 15:34

Măh ocultule Paulus, de ce te tot scremi tu să faci publicitate ivermectinei ăleia? Decât să faci gălăgie și gargară degeaba, ia halește tu câteva polonice de ivermectină să vezi și să simți tu pe propriul ambalaj ce protecție anti-covid oferă viermulaia aia. Înainte de a te lovi cu sapa și lopata Madona cu Coasa, poate te scremi și tu să ne spui nouă ageamiilor și neștiutorilor ce pustiu de bine face ivermetcina aia. Cu respect, Cioclul de la Legiunea Rugintă AUR

28 februarie 2021 7:24

Frecție la piciorul de lemn! Cei de Pfizer zic că imunitatea ar dura 6-8 luni, dar unii gorobeți vaccinați se (re)infectează într-o veselie după numai câteva zile. Carevasăzică, apă de plouă! Cei de la Pfizer propun și-a treia doză. Deci alți bani, altă distracție, până vom ajunge să ne vaccinăm din trei în trei zile! Ar fi distractiv. Măcar de-ar introduce însă în doză și un pic de droguleț... Șeful cel mare de Pfizer nici nu vrea să audă că ar trebui să se vaccineze și el de adevăratelea, nu cu un jmecheresc placebo, precum Biden sau marele Bill Gates. Șeful de la Pfizer zice că nu se vaccinează deoarece are 59 de ani și o sănătate de fier. Nu servește el vaccin... Acuma marea problemă a Pfizerului o constitule buchețelul cu ghiocei de Mărțișor! Noaptea prosteli, nu alta, și văd că problema o discută cacademicienii de toate gradele pe la tembelizor! Între timp, hautoritățile lui Werhner și Arahatul trag cu dinții să împiedice utilizarea ivermectinei ca anticovid, pencă e scandalos de ieftină și scade dramatic veniturile stăpânilor de la Pfizer et comp. Huooo, sclavilor! Huooo, doctori tâmpiți!

27 februarie 2021 18:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.