Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că bugetul de pensii primeşte o subvenţie de aproximativ 18 miliarde de lei de la bugetul de stat, pentru acoperirea plăţii pensiilor, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în comisiile parlamentare de buget-finanţe.

„Avem aproximativ 18 miliarde de lei subvenţie de la bugetul de stat la bugetul de pensii. Această subvenţie întăreşte faptul că, în momentul de faţă, inclusiv majorarea cu 14% pe care Guvernul anterior a realizat-o la 1 septembrie are nevoie de finanţare suplimentară. Deci, practic, bugetul de pensii din bugetul asigurărilor sociale de stat asigură plata pensiilor majorate cu 14% cu subvenţie de 18 miliarde de lei de la bugetul de stat. Dacă cineva din comisia de specialişti din Parlamentul României poate să ne spună cum am fi putut asigura, cu un buget sustenabil, încă un efort bugetar de 40 de miliarde de lei (necesar pentru majorarea pensiilor cu încă 26%, n.r.), vă rog să mă credeţi că aş îmbrăţişa această variantă cu braţele deschise”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai menţionat că următoarele majorări ale pensiilor vor avea loc anul viitor.

Integral pe G4media.roComentarii

Muie postacilor Psd si Psd-istilor Sa f*t in gura de Psd-isti si pe postaci vostri....

28 februarie 2021 13:13

noi Zicea bine nenea Ministrul Justitiei: grupurile infracţionale ''trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani''. Deci, afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman, pe banii publici. Cine vrea sa fie "rivolutionar", sa fie pe buzunarul propriu, nu pe banii publici - miliarde Euro au tocat bagabontii astia de "rivolutionari" in 32 ani, si nu mai opresc, numarul lor creste cu sutele anual.

28 februarie 2021 11:19

pagubitu Eliminati toate pensiile speciale.Toata lumea sa primeasca dupa contributivitate pensie fiindca asa e normal.eliminati pensionarii care nu au contribuit cu nimic ,la sistem.eliminati pensia si salariul de stat cumulate nu e normal.eliminati toate sporurile puturosilor din sistemul bugetar si luati-va salsarii decente nu aberante ca acumDar aberante .Sunt fantasmagorice.Ia vedeti cine nu plateste dari si taxe statului si de ce?si punetii la plata ca sunt o multime numa pe prostii de rand ii mulgeti pana o sa le sugeti p..a ca no sa mai aveti ce suge.Sau saturat de salariul minim pe economie din care ei mai iau 65%si din aia trebuie sa plateasca facturi,medicamente si sa mai si traiasca.Si sa vedeti voi ce de bani vor fi la buget atunci .

28 februarie 2021 11:13

ABCD ...iar cealalta jumatate, la "rivolutionari" 4 milioane de amante, cuscri, nasi, frati, vecini, amici de pahar, partide, ONG-uri, cu patalamale frauduloase date de Secretariatul de Stat bugetar, de 32 ani au secat Bugetul Romaniei.

28 februarie 2021 9:09

Novicioc Jumatate merg la speciali

28 februarie 2021 8:05

ovi Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...glasuieste turcana.

28 februarie 2021 7:31

ion Zicea bine nenea Ministrul Justitiei: grupurile infracţionale ''trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani''. Deci, afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman, pe banii publici. Cine vrea sa fie "rivolutionar", sa fie pe buzunarul propriu, nu pe banii publici - miliarde Euro au tocat bagabontii astia de "rivolutionari" in 32 ani, si nu mai opresc, numarul lor creste cu sutele anual.

27 februarie 2021 15:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.