Faină treabă! Sindicatele au transformat statul în agentul lor încasator! Statul opreşte, pe statele de plată, cotizaţii de la toţi salariaţii, indiferent că sunt sau nu sunt membri de sindicat şi, lunar, le virează sindicatelor. Pro bono! Adică nu câştigă nimic din „afacerea” asta. Drept răsplată, sindicatele scot salariaţii în stradă şi înjură guvernul ca la uşa cortului!

Culmea este că se opresc cotizaţii de la toţi salariaţii, fie că sunt fie că nu sunt membri de sindicat. Pentru că aşa prevăd contractele colective de muncă, fără o bază legală. Aşa au semnat Inspectorii Şcolari Generali sau alţi directori de instituţii deconcentrate finanţate de la buget. Sindicatele au ridicat argumentul că ele negociază creşteri de salarii sau sporuri pentru toţi salariaţii, nu doar pentru membrii de sindicat. Aşa că trebuie să plătească cu toţii cotizaţii la sindicat. „Afacerea” este complet ilegală, nu este nicăieri prevăzut în Codul Muncii aşa ceva. A fost tolerată pe timpul guvernelor PSD şi al guvernului Orban.

Istoricul „afacerii” sindicatelor din învăţământ

Pe 1 noiembrie 2011, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul „privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat”, ordin comun al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi ministrului Internelor, Traian Igaş. Sistemul informatic EDUSAL de calcul al drepturilor salariale, la care făcea referire ordinul, nu prevedea, însă, nicio modalitate prin care de pe statele de plată să mai poată fi reţinute automat cotizaţiile sindicale.

Integral pe AdevărulComentarii

ABCD Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii, platiti cu pensii si indemnizatii, terenuri si spatii comerciale, gratuitati de-ti sta mintea-n loc, sunt 3-4 milioane de membri din partide, amante, frati, surori, nasi, cuscrii, amici de pahar, cadorisiti fraudulos de Secretaritul de Stat bugetar, cu patalamale de "rivolutionari". Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa dispuna ABROGAREA urgenta a Legii cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman. Dna. Ministru Turcan sa publice numarul fix de "rivolutionari" abonati la indemnizatii si pensii, precum si anul cand escrocii astia, au primit patalamalele de la Secretariatul ala cu "rivolutionarii".

28 februarie 2021 7:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.