Efectele nocive ale zahărului nu țin doar de faptul că ne putem îngrășa. Zahărul ne influențează sănătatea, acționează în multe feluri asupra organismului și poate cauza mari probleme.

Doctorul Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolie, Clinica Smart Nutrition, ne explică pe scurt efectele nocive ale zahărului.

Zahărul face parte din categoria carbohidraților (sau glucidelor), compuși pe care ii gasim in diferite alimente. Carbohidrații ar trebui să asigure între 45 și 65 % din totalul energetic (kilocaloriilor) consumat într-o zi.

Glucoza, fructoza și galactoza sunt monozaharide, care prin combinare pot forma dizaharidele (de ex. zaharoza, lactoza), triozele, pentozele etc. Zahărul este un dizaharid, numit zaharoză sau sucroză, care se formează prin unirea unei molecule de glucoză cu fructoză.

Integral pe Ce se intampla doctore



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.