Populația de urși din România va fi evaluată științific printr-un studiu cu analiză ADN, finanțat de Uniunea Europeană.

Pâna în 2023 ar trebui să știm câți urși avem și dacă habitatul și hrana le sunt suficiente. Între timp, reprezentanții mai multor consilii județene s-au adresat Parlamentului European cu o petiție prin care cer printre altele, să fie permisă recoltarea urșilor într-o cotă de prevenție.

Sunt însă voci care se tem că vor fi organizate vânători pentru trofee. Acum, în țara noastră sunt împușcați doar cei care au făcut pagube însemnate sau victime omenești și asta cu aprobare specială de la Ministerul Mediului.

Studiul științific, finanțat cu 10 milioane de euro, pornește de la principiul că fiecare urs are o amprentă ADN unică.

Integral pe ProTVComentarii

Pentru fomfii si flecarii vremii si pentru cei care au vazut ursul numai in poze. Puneti pusca pe ei si terminati-i cel putin jumatate dintre ei. Daca vrerti sa mancati un produs din lapte adevarat (branza, urda etc) acestea se produce numai la munte. Ciobanii si satenii nostri sunt ingroziti de prapadul care-l fac. Cei care dati din gura luati-i acsa la voi si cel putin pupati-i in bot daca nu altceva.. Mai savantilor sa stiti (zic localincii, padurarii etc) in ultimele decenii ursii sa-au impercheat in familii lor sunt niste fiare degenerate. In rest nu trebuie sa ai multa carte si stiinta trebuie practica asa cum s-a facut in decursul timpului cu fiarele salbatice. Data viitoare am sa va spun practic ce sa faceti cu "ursuletii" mult iubiti de voi

27 februarie 2021 9:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.