S-au înmulțit vertiginos numărul mișcărilor de protest în ultima lună. Ziua și mitingul, unele cu câteva zeci, altele cu câteva sute de persoane. Cum se explică creșterea nemulțumirilor sociale și cât de autentice sunt aceste mișcări?

În mod cert, există proteste perfect justificate. Minerii din Valea Jiului care s-au blocat recent în subteran au reclamat întârzierea plății salariilor și altor drepturi. Într-o industrie amenințată cu falimentul, crizele sociale sunt inevitabile. Minerii nu pot fi recalificați peste noapte, cărbunele nu mai are viitor nicăieri în Europa fără investiții uriașe în retehnologizare și ecologizare, investiții greu de realizat în România.

Dincolo de acest caz punctual, protestele din Capitală începute în urmă cu câteva săptămâni au legătură directă cu proiectul de buget și criza economică.

Integral pe G4media.roComentarii

Măh Pulache Paulus, nu te mai screme să-l admonestezi pe imbecilul ăla care-și zice ion, e același personaj care se semnează noi, e un cretin magnific. Dar, tu ar trebui să specifici clar pentru toată lumea cine e cel care a creat pensiile ălea speciale, anume PSD. PSD e cel care a mărit lefurile cocinei parlamentare de fiecare dată triplându-le, concomitent cu mărirea salariului minim și a pensiei minime cu 20 de lei chiori. Tu, ia o muie că e mană cerească, mai ales că nu vine de la scârbicii, e bonus, e grant, cum îi zic mai nou ăștia, netraducând din engleză-n română, pentru că ce rost ar mai avea? Muie PSD! Cu respect, Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, acum ajuns un Nimeni pe nicăieri, care-n timpul liber mă duc la ocna Rahova, ca să-i arunc lui Liviu Dragnea chiftele cu praștia peste zidurile ornate cu sârmă ghimpată.

28 februarie 2021 8:49

@Ion 3-4 milioane?! Cred că visezi, răspândacule! Ceea ce nu înseamnă că nu trebuie înțărcați toți cei care n-au suferit măcar o zgârâitură la loviluție. Dar pe tine nu asta te mână în luptă, ci „greua moștenire”! Și ai tăi nu abrogă penziile astea pencă ar lovi în chiar părinții și bunicii lor securiști, melițieni sau melitari. Ca atare să rămână cum sunt, ca să aveți de ce să vă plângeți. N-așa?

27 februarie 2021 14:08

ion Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman. La 32 ani de la rasturnarea comunismului, cand toti romanii au iesit pe strazi, si vreo cateva zeci au fost impuscati si zac la 2 m sub pamant, in prezent Bugetul de Stat este secat de Secretariatul (bugetar) cu "rivolutionarii", care cadoriseste fraudulos, cca. 3-4 milioane de patalamale, la veri, nasi, cuscri, amante, amici de pahar, membri din partide - si acest Secretariat cu "rivolutionarii" trebuie desfiintat impreuna cu Legea "rivolutionarilor". Nu sunt bani pt spitale.

27 februarie 2021 7:59

Lute Baiete se vede ca iti e foame ,nu ai mai lins de mult .Poate spui cine si de ce promoveaza fosti membri al altor partide si baieti cu ochi albastri in functii importante si ii prezinta ca oameni de tip nou !!!

27 februarie 2021 7:10

ion In 1989, "revolutionarii" erau in numar de cateva sute, azi, dupa 32 de ani, escrocii astia au ajuns la 3-4 milioane, deoarece Secretariatul de Stat (bugetar) cadoriseste fraudulos si lunar/anual, patalamale de "revolutionar" -cu avantajele de indemnizatii, pensii, gratuitati strigatoare la cer - membrilor din partide, amicilor, amantelor, nasilor, finilor, fratilor, surorilor, etc. care seaca Bugetul Tarii - adica taxele si impozitele tutror. Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman.

27 februarie 2021 5:47

@Ion În ce privește indignarea hautorelui harticolului în discuție împotriva protestatarilor inepți, nu-ți face aluzii, dragă „Ion Anapoda”, ecce și el un fost protestatar, dar de pe celălalt trotuar, cel de pe care statul mai mult paralel cu adevărul decât perpendicular îl vestejea pe Livache Dracne și băga din greu cărbuni pe 10 august. Nu este totuși clar dacă solda primită la sacoșă va fi socotită și ca drept de penzie, sau trebe să se mulțumească cu uzufructul.

27 februarie 2021 1:41

@Ion Da, măh Pulache, penziile așa-numiților rivuluționari, ca și majoritatea celor speciale, ar trebui anulate. Sunt și unele așa-zise ocupaționale (uriașe), acordate de pe la vârste de 40-45 de ani, după care ipochimenii se apucă de afaceri grase, ori se reangajează pe undeva, mai ales la stat , pe salarii uriașe. Mai sunt și magistrații-porcurori, categorie absolut toxică, care a distrus ideea de justiție prin transformarea lor în unelte de represiune politică. Drept răsplată, ies din sistem cu pensii mai mari decât salariile mărite până la cer în ultimul an de serviciu. Nu mai vorbesc de ofițăranii din scârbiciile secrete, care... Așa că, domnule Ion Anapoda (ai auzitără măcar la viața lu matale de un asemena personaj?), problema e mai vastă și mult mai urât mirositoare decât obsesia ta cu rivuluționarii. Marele gubernator al BNR, domnul Mugurel, le șoptea complice ziariștilor la o conferință de presă, în plină glorie a jocului piramidal „Caritas”, că acesta era ca un balon de săpun, pe care îl puteai sparge într-o fracțiune de secundă cu un vărf de ac. Și acul la cine era dacă nu la dumnealui?! De ce nu l-a folosit? Acum acul împotriva „penziilor nesimțite” se află la Iohannis, , la marele „finanțist” cu studii anapoda, Florin Cuțu și la rivuluționerii de operetă neomarxistă din USR. De ce nu-l folosesc? Te întreabă asta unul dintre românii, nu puțini, care au refuzat certificatul cu care erau îmbiați la puține zile după rivuluție. Așa că, Ioane, las-o mai moale cu arătatul cu degetul...

27 februarie 2021 1:23

ion Pensiile "revolutionarilor" calculati cca. 3 milioane escroci X cca. 4000/pers. = 12......gaura neagra in Buget, de 32 ani acest Secretariat pt "revolutionari", platit gras din Buget, nu face altceva decat sa cadoriseasca cu patalamale pe unchiul, matusa, amanta, nevasata, varul, amicul de pahar, membrii din partide - din Buget. Cum este posibil aceasta frauda din Buget?! Cine sunt escrocii astia, ce fac ei, unde sunt ?! Avem Politie, Armata, SRI, Jandarmerie, Justitie, de ce platim cu pensii nemuncite, acestori escroci ?!

26 februarie 2021 20:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.