Nicuşor Dan se află la primul test major ca primar, adică găsirea unei majorităţi care să voteze suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale din cinci sectoare. USR-PLUS a susţinut varianta iniţială de doi ani, în timp ce PNL a ajuns la un acord cu edilul pentru doar trei luni în care să fie remediate mai multe aspecte problematice.

Subiectul suspendării Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 a dus la tensiuni în cadrul coaliţiei formate din PNL şi USR-PLUS la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Demersul a fost anunţat pe neaşteptate la începutul acestei săptămâni de primarul general, Nicuşor Dan, care a precizat că în Bucureşti s-a construit haotic în ultimii ani şi că prin aceste PUZ-uri sute de hectare de spaţiu verde ar fi distruse. Ziua stabilită pentru vot e vinerea aceasta, deci s-a mizat pe o decizie luată rapid.

PNL şi USR-PLUS au împreună 29 de consilieri din totalul de 55, deci absenţa a doar doi reprezentanţi ai acestor partide l-ar lăsa pe Nicuşor Dan fără majoritate în Consiliu. Miercuri seară, consilierii generali din PNL au discutat cu şeful partidului, Ludovic Orban, despre poziţionarea lor pe acest subiect. Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că mai mulţi consilieri i-au transmis lui Orban că ei nu sunt de acord cu forma propusă de Nicuşor Dan, fiind mai multe aspecte problematice. Unul dintre motive ar fi faptul că dacă ar face acest lucru e doar o problemă de timp până se vor afla în proces cu diferiţi dezvoltatori imobiliari, dat fiind faptul că acestora li s-ar bloca activitatea pentru o perioadă destul de mare de timp, dar şi pentru faptul că forma propusă de primar încalcă legile în vigoare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.