Îşi desfăşoară activitatea în cele mai frumoase decoruri, nu se expun nici unui pericol şi fac câteva mii de dolari pe lună. Cei mai profesionişti îşi pot adăuga în conturi din prestaţia lor sume cu ceva mai multe zerouri. Sunt bani la care multe fete sau băieţi de vârsta lor abia dacă pot visa.

Sunt modelele care din faţa unui calculator îi fac pe amatorii de videochat, mai ales pe cei de peste Ocean, din Statele Unite, să îşi uşureze cardurile fără să regrete. Lockdown-ul şi munca de acasă aduse peste tot în lume de pandemia de coronavirus au suflat şi în pânzele industriei de videochat româneşti care estimează o creştere de 30% a cifrei de afaceri.

Apărute la începutul anilor 2000, primele studiouri de videochat erau departe de ceea ce înseamnă ele astăzi. Simţind potenţialul noii afaceri, oamenii cu spirit de iniţiativă, dar şi cu ceva bani, nu au întârziat să apară. Asta a făcut ca studiourile înregistrate să dezvolte astăzi un business de 100 de milioane de dolari, ceea ce face ca jumătate din activitatea internaţională de videochat să se desfăşoare în România. Acum în ţară sunt circa 150 de studiouri de videochat oficiale în care lucrează cam 500 de modele, ne spune Bogdan Dumitrescu, proprietarul Adult Media Promotion Agency (APM), singura companie de consultanţă din România specializată pe acest segment de business. Pe lângă acestea, mai sunt alte 1.000-2.000 de modele care lucrează individual, de acasă, dar multe dintre ele nu lucrează legal.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.