Premierul Florin Cîţu a declarat joi că bugetarii vor primi aceleaşi salarii şi sporuri ca în 2020 și a spus că nu se vor face concedieri, conform Agerpres. Poziționarea lui Cîțu vine după două luni în care a vorbit constant despre tăierea sporurilor și despre nevoia de reformă în sistemul bugetar, ceea ce a provocat proteste zilnice ale sindicatelor.

El a fost întrebat despre anunţul sindicatelor, care îl acuză de lipsă de dialog social, privind prelungirea calendarelor de protest.

„Asta fac sindicatele, încearcă să susţină angajaţii, dar, în acelaşi timp, mesajul de fiecare dată pentru sindicalişti şi pentru angajaţii din sectorul bugetar este acelaşi: în 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, (…) a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susţină salariile celor din sectorul public, sectorul public a primit creşterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. (…) Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile, îşi primeşte aceleaşi salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

Integral pe G4media.roComentarii

ion In 1989, "revolutionarii" erau in numar de cateva sute, azi, dupa 32 de ani, escrocii astia au ajuns la 3-4 milioane, deoarece Secretariatul de Stat (bugetar) cadoriseste fraudulos si lunar/anual, patalamale de "revolutionar" -cu avantajele de indemnizatii, pensii, gratuitati strigatoare la cer - membrilor din partide, amicilor, amantelor, nasilor, finilor, fratilor, surorilor, etc. care seaca Bugetul Tarii - adica taxele si impozitele tutror. Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman.

27 februarie 2021 5:49

CAMARILA(Fomfilor, Flecarilor,Gagautilor si a Gusatilor) condusa de marele schior cu stil cracanat, Ovi (cel care a postat in 26 februarie 2021 16:55) esti maret Donmule ar fi perfect ca de multe ori sa facem analogie prin postare cu conducatrorii din vremea poetului nepereche. Poate, poate fecarii zilei cand le vom arata imaginea lor din oglinda se vor rusina daca au obraz. Voi reveni cat de curand. Trebuie sa ne unim in ganduri si simtiri si sa-i facem de rusine pe impostorii zilei

26 februarie 2021 19:30

ovi Balbaiti cu gura stramba sunt stapanii astei natii zicea M Eminescu ,... ce dreptate avea si are si in prezent. Unde esti tu Tepes doamne ca punind mana pe ei sa-i imparti in doua cete in SMINTITI si in MISEI... Vezi(Scrisoarea treia) , merita recitita.Toata povara crizei economice, indivizii: Cirtaila , Orban, Hunor , Johanis( romani neaosi) au pus-o in spinarea pensionarului roman .Rusine , rusine,...

26 februarie 2021 16:55

noi In 1989, "revolutionarii" erau in numar de cateva sute, azi, dupa 32 de ani, escrocii astia au ajuns la 3-4 milioane, deoarece Secretariatul de Stat (bugetar) cadoriseste fraudulos si lunar/anual, patalamale de "revolutionar" -cu avantajele de indemnizatii, pensii, gratuitati strigatoare la cer - membrilor din partide, amicilor, amantelor, nasilor, finilor, fratilor, surorilor, etc. care seaca Bugetul Tarii - adica taxele si impozitele tutror. Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman.

26 februarie 2021 14:19

1- Pentru domnul care a posta la 26 februarie 2021 9:34 Stimate domn, putem avea o discuție sinceră și civilizată? Îmi permit să anticipez că discut cu un domn ce a acumulat multe frustrari la fel ca mine și mulți alții, prin urmare vom discuta punctual. Punctul nr. 1..”Nenorocitii astia (PNL-USR) vad ca sunt ca si aia de dinaintea lor (PSD)”. Din păcate și/sau nefericire sunt deacord cu dumneavoastră. Este trist că nu avem alternativă. Punctul nr. 2 ”Escrocii de "rivolutionari", in 31 ani, s-au inmultit ca paduchii....”. Aveți perfectă dreptate și vă spun din postura unui participant la revoluția din 1989, pe atunci aveam 19 ani, dar fără carnet de revoluționar(an conștiința împăcată că am fost la revoluție deoarece așa am simțit și nu mă gândeam că dragoaste și onoarea pentru țară trebuie remunerată sub nici-o formă, fie și chiar și pensii speciale și/sau serviciu. Trei zile, consecutive(22;23 și24 decembrie) am participat la revoluție, făcând traseul Piața 23 August, actuala Piața Sfatului, -Str. Republicii - Modarom- Lic. de Istorie-Poarta Șchei(sediul securității) din Brasov. Iarăși suntem pe aceiași ”lungime de undă”.

26 februarie 2021 14:18

2-Pentru domnul care a posta la 26 februarie 2021 9:34 Punctul nr. 3. ” Bugetarii mereu pe primul loc carora li se da fara numar, pentru ca doar pe ei ii mai reprezinta sindicatele in strada”. 3.1-Vis-a-vis de acest subiact aveți dreptate parțial. Da, dacă ne referim la unii bugetarii de prin Agenții și/sau Companii Naționale, ANRE, ASF, Parlament, Guvern ........s.m.d., vom întâlni acele numiri politice(politruci), vezi chelnerița de la Apele Române......Ministru Sănătății fără diplomă de licență! Dar nu putem generaliza. Nu putem să bălăcărim toți medicii, care au grijă de sănătatea noastră. Nu putem să jignim profesorii, care ne-au îndrumat primii pași în tainele cunoașterii, iar acum au grija de copii și nepoții noștri.....etc. 3.2-Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem că ponderea salariaților cu studii superioare, pe bune, se regăsesc în sectorul bugetar. Nu ne putem imagina că un medic valoros, un profesor recunoscut, un inginer profesionist care are un loc de muncă, în sistemul bugetar, este un escroc / un nimeni. Haideți să ne amintim de anii 1996 – 2000 când femeia de servici de la Electrica avea salariul mai marea față de un profesor preuniversitar.

26 februarie 2021 14:17

3-Pentru domnul care a posta la 26 februarie 2021 9:34 Punctul nr. 4. ” Vai de steaua lui lucrator in sectorul privat”! Din nou sunt deacord cu dumneavoastră! Nici-un patron nu va permite angajaților săi să se asocieze în organizații sindicale și/sau să adere la una, deja existentă. De aici apar diferențe, ce sunt speculate, cu ”dibăcie și/sau DIABOLISM”, de către clasa politică inducând vrajbă între categorii socio-profesionale, astfel încât să poată controla și manipula Națiunea Română după bunul plac. În realitate clasa politică este ASIMPTOMATICĂ la nevoile cetățenilor români. Punctul nr. 5. ” Halal partid liberal (PNL), care nu isi propune sa sustina valorile liberale fundamentale (proprietatea privata, libera initiativa, etc)! Te rog frumos, să nu faci greșala pe care am focut-o și eu chiar de la revoluția din 1989. Pe acest principiu m-am bazat și eu, motiv pentru care nu m-am dus să mă milogest pentru acel carnet de revoluționar, cu toate drepturile aferente, cu toate că au existat momente, și nu au fost puține, când familia mea o duce greu și mă gândeam, cu părere de rău, cât de ușor am renunțat la niște drepturi legale, deși nu au fost, nu sunt și nici nu vor fi morale. Din punctul meu de vedere toate, dar absolut toate, partidele sunt la fel. Aceste partide se ”luptă” pentru voturile noastre numai pentru a deține puterea, și toate privilegiile ulterioare, pentru ei și progeniturile lor. Sper că nu am supărat pe nimeni, Vă doresc multă sănătate!

26 februarie 2021 14:16

noi Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar PNL/USR trebuie si poate - asa cum a facut pt alte pensii si avantaje, sa voteze ABROGAREA Legii "revolutionarilor" cu pensii, indemnizatii, gratuitati pt 3-4 milioane de nasi, cumnati, frati, amante, amici de pahar, membrii de partide, care seaca Bugetul de 32 ani, si nu se mai termina, se inmultesc ca gandacii. Recompense banesti numai pt urmasii directi ai celor impuscati sau ucisi in 89'- acum sunt la 2 m sub pamant. Cine sunt escrocii de-si zic "revolutionari", ce fac ei, unde sunt ei ?! Avem un Stat de Drept cu Politie, Armata, SRI, Jandarmerie, Justitie, fara escrocii "revolutionari"

26 februarie 2021 13:36

Pagubitu Au nimerit ca lumea tare astia ma intro tara de multi prosti carei hranesc pe ei baietii destepti ,si multe ,,Aspirine'' pe langa ei,care sunt siguri si sigure cum sunt eu platitorul de taxe si implozie ,ca nimic nu se va schimba in bine in tara asta nici deacum intro muie de ani ,decat daca ne ia cineva in custodie vreun imperiu ceva sau ,vreo tara mare si cilivizionata sa inlocuiasca totul si sa beneficiem si noi de legi drepte si de dregatori cinstiti si gospodari.Ca austroungarii, turcii erau civilizati ma cand ne luau copii si fetele din salbaticia si saracia de pe aici si ii duceau la ei unde ii faceau ostasi si cadane ,dar unde era o cu totul alta viata fatza de cea de aici.

26 februarie 2021 12:03

ion Iliescu si Roman bolsevici cu state vechi in marxism, au legiferat inca din 1989, Legea "rivolutionarilor", cu pensii si gratuitati de-ti sta mintea-n loc. Escrocii de "rivolutionari", in 31 ani, s-au inmultit ca paduchii, sunt vreo 4 milioane de unchi, matusi, neveste, amante, amici de pahar, cu carnete de partide - de la cateva sute, au ajuns azi la 4 milioane,astia seaca Bugetul Tarii de 31 ani, cine sunt, ce fac ei, ce vor ei - nimeni nu cunoaste. Singurii revolutionari sunt cei la 2 m sub pamant, doar urmasii lor trebuie recompensati. Avem Politie, Armata, SRI, DNA, Jandarmerie, Justitie care apara Statul roman. deci, escrocii "revolutionari" care nu se mai termina - Legea Iliescu/Roman sa fie urgent abrogata.

26 februarie 2021 11:34

zaha e trist ca nu se schimba nimic ,plata crizei covid se face tot din pensiile amarite si alocatiile copiilor.singurii care suporta greul ramin tot batrinii si copii.Rusine guvernului care una a promis in campania electorala si alta face acum sub scuza covid

26 februarie 2021 11:22

Toti pulitrucii, indiferent de partid, o apa si-un pamant! Nenorocitii astia (PNL-USR) vad ca sunt ca si aia de dinaintea lor (PSD). Pentru ce sa mai ia bugetarii sporuri, care nu se mai justifica in realitate (ex. spor de antena, spor de arhiva, etc)? Bugetarii mereu pe primul loc carora li se da fara numar, pentru ca doar pe ei ii mai reprezinta sindicatele in strada. Vai de steaua lui lucrator in sectorul privat! Halal partid liberal (PNL), care nu isi propune sa sustina valorile liberale fundamentale (proprietatea privata, libera initiativa, etc)!

26 februarie 2021 9:34

Novicioc Nu pot să cred că nu mă susține nimeni! Adică, eu sunt unicul prostovan? Mamăăăă ...... cum de m-ai făcut așa?!

26 februarie 2021 8:24

ion Iliescu si Roman bolsevici cu state vechi in marxism, au legiferat inca din 1989, Legea "rivolutionarilor", cu pensii si gratuitati de-ti sta mintea-n loc. Escrocii de "rivolutionari", in 31 ani, s-au inmultit ca paduchii, sunt vreo 4 milioane de unchi, matusi, neveste, amante, amici de pahar, cu carnete de partide - de la cateva sute, au ajuns azi la 4 milioane,astia seaca Bugetul Tarii de 31 ani, cine sunt, ce fac ei, ce vor ei - nimeni nu cunoaste. Singurii revolutionari sunt cei la 2 m sub pamant, doar urmasii lor trebuie recompensati. Avem Politie, Armata, SRI, DNA, Jandarmerie, Justitie care apara Statul roman. deci, escrocii "revolutionari" care nu se mai termina - Legea Iliescu/Roman sa fie urgent abrogata.

26 februarie 2021 8:21

Novicioc Fraierii lucreaza la privat, Smecherii la stat pe sporuri babane. Parca a-ti fi partid de stanga bai guvernantilor

26 februarie 2021 8:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.