”Băncile centrale și autoritățile de supraveghere din Europa și din întreaga lume pun bazele integrării riscurilor climatice în activitățile lor”, a spus joi Guvernatorul BNR Mugur Isărescu la un seminar online organizat de BNR și Banca Europeană de Investiții. ”Acest lucru ar putea fi realizat pe mai multe căi. Aș putea menționa trei dintre ele: Evaluarea expunerii sectorului financiar la riscurile climatice, inclusiv considerații legate de climă în testele lor de stres; asigurarea faptului că băncile construiesc strategii adecvate și cadre de gestionare a riscului de credit pentru a face față riscurilor legate de climă și de asemenea sensibilizarea cu privire la riscurile și oportunitățile pentru economie și sectorul financiar care decurg din agenda schimbărilor climatice”, a adăugat Isărescu.

Ce a mai spus joi Guvernatorul BNR:

​La nivelul Uniunii Europene, există un consens din ce în ce mai mare că recuperarea din actuala criză a coronavirsului trebuie să fie durabilă.

Pandemia modelează economia globală, reamintind lumii nevoia stringentă de a se adapta la schimbările climatice.

În acest sens, 2020 ar putea fi anul care marchează o schimbare către o creștere incluzivă, oferind o ocazie uriașă de pune investițiile ”verzi” și digitalizarea în centrul redresării economice.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.