Căderea regimurilor marxist-staliniste în URSS și în Europa de Est la sfârșitul anilor `80 n-a fost prevăzută de niciun istoric sau politolog. A fost marea surpriză care a încheiat secolul XX. Iată însă că începutul secolului XXI ne oferă alte surprize, tot de natură marxistă, dar în sens invers.

Cine ar fi crezut că în America, de Nord, nu de Sud, vor fi adoptate ideologii neomarxiste de către intelectuali cu influență asupra educării noilor generații? Faptul că în Pink Hollywood filmele clasice, de la Pe aripile vântului, până la desenele animate Disney, sunt împănate cu avertismente privind „incorectitudinea politică” ce ar conține-o, reinterpretate, cenzurate, e jalnic până la grotesc, dar, la urma urmei, ține de comerț, unde fiecare vinde ce crede și cumpără cine vrea.

Ce să mai spui însă când elevi lipsiți de apărare sunt bătuți în cap de așa-numiții profesori „woke”, cum că Shakespeare înseamnă „masculinitate toxică” și „supremație albă”? Să crezi că se confirmă traducerea inițialelor USA prin Uniunea Sovietică Ailaltă?

Integral pe RepublicaComentarii

Ce faci muistule Paulus? (2) Amice, ești idiot! Trump e un egocentrist și un narcisist formidabil, un încrezut fulminant și un imbecil strălucit care pute de idiot ce este, un egoist și nimic altceva. La final, după ce electoratul american i-a dat o muie generoasă și l-a concediat, Trump a mai ținut cu încăpățânare să demonstreze că e și un terorist, instigând la rebeliune contra autorității statului american, fapt pentru care deși nu a fost acuzat de către Senat, va fi decis ulterior în justiție, unde sper că plătească cu vârf și îndesat pentru cele făcute. A nu se uita că-n SUA, președintele este singura persoană din stat care e judecată de camera superioară a Congresului american, judecată fictiv ce-i drept, pentru că se votează politic de către membrii politici ai unor partide, ce țin de regulă partea inculpatului, ceea ce s-a întâmplat în cazul lui. Spre deosebire de SUA, la noi în România, această ilegalitate politică, a fost extinsă la toți membrii parlamentului, care la fel votează trimiterea în judecată penală a unui parlamentar sau nu. Normal ar fi ca și-n SUA și-n România, numai justiția să fie cea care decide soarta penală a unui neom politic care a călcat legile-n copite, nu votul turmei de patrupede legislative, care turmă patrupedă legislativă NU e organ de justiție penală, ci e organ legiuitor, care NU poate fi for decizional în justiție, deci e o aberație a sistemului, creată anume pentru a favoriza furtul și încălcarea legii la nivel de parlament, ceea ce NU e legal și NU e nici normal. Muie PSD!

28 februarie 2021 8:27

Ce faci muistule Paulus? (1) Ai ajuns credincios, te-ai pocăit? Pocăit nu-n sensul cultului de tip sectant, ci strict în sens religios autentic. Se pare că n-ai înțeles deloc articolul lui nenea CTP. E de fapt o parodie la adresa a tot ceea ce înseamnă ocult și antisemitic. Văc că te scremi iarăși cu polologhia aia a ta închipuită cu neo-marxismul plecând de la Marx și Engels și continuând cu Lenin, dar te cufurești pe tine aiurea cu Iluminații ăia galactici inexistenți cu desăvârșire. Nu te mai screme să localizezi aiurea neo-marxismul nou ăla dă stânga, pentru că el pleacă de la Stalin care a instituit principiul burgheziei proletariatului, adică noua aristocrație socialistă transcendentă spre cea a nomenclaturii comunismului de tip chinez real. Noua Ordine mondialistă e un concept de tip generalist care nu specifică nimic concret, decât situația cotidiană la fiecare moment al ei, anual, sau defalcat pe perioade de timp determinate. Amestecăcarea lui Donald Trump în această ciorbă de potroace, e evident una definită clar, anume cancerul trumpist, care e situat la baza bramburelii și imbecilității lăsate de cretinul ăla după cei 4 ani de administrare a idioțeniei și a bătăii de joc atât la adresa țării lui SUA, dar și la adresa aliaților SUA de pe mapamond. Trump adversarul globalismului?

28 februarie 2021 8:25

xyz Am recitit cu sufletul la gura articolul CTP in Republica aia, ar trebui sa devina material didactic predat in Facultatile de toate profilurile, sa-i umanizeze pe studentii romani...chiar si pe cei 49 delicventi de la Drept, care copiaza la teze pe rupte. Deh, invatatura e grea....

25 februarie 2021 20:02

Care-i problema, muistule? Nu-ți mai place de eroul tău CTP?!

25 februarie 2021 19:44

Dumnezeule, ce articol a putut produce CTP și să-l mai și publice! Sunt un critic înrăit al lui CTP, pe latura conformismului și a înregimentării sale la doctrinele noii stângi occidentale. Să fie clar, Marx și Engels au pus în mod perfid în mâinile proletariatului o ideologie care, aparent, urmărea distrugerea formei de proprietate privată asupra mijloacelor de producție. În realitate, cei doi clasici ai marxismului voiau doar să declanșeze o revoluție mondială, care să „reseteze lumea” în vederea stăpânirii Planetei de către o gașcă de „Illuminați” atotputernici. Cum planul nu a funcționat așa cum și-ar fi dorit, Lenin a declanșat revoluția bolșevică din Rusia țaristă, care era considerată „veriga slabă a lanțului imperialist”. Culmea este că revoluția boșevică a fost sprijinită cu bani grei de imperialismul german, de bancherii evrei de pe Wall Street și de președintele american Woodrow Wilson! Și cum nici practica „exportulului de revoluție” nu a dat rezultatele scontate, corifeii neomarxismului și filozofii curentului New Age (Noua Eră) au căutat alte căi de instaurare a Noii Ordini Mondiale și a guvernului mondial decât cu ajutorul proletariatului. Noile căi și mijloace au în vedere debusolarea tineretului cu idei antirasiste și ecologiste, prin impunerea așa numitei „corectitudini politice”, prin sexualitate exacerbată, imoralitate, drog, analfabetism funcțional și prin așa numitul neomarxism cultural, criticat necruțător de către CTP în extraordinarul său articol de azi!!! Singura nedumerire pe care o am este că îl amestecă și pe fostul președinte Donald Trump în această ciorbă, Trump fiind, de fapt, adversarul cel mai redutabil al neomarxismului și globalismului, în general.

25 februarie 2021 13:22

je Maestre CTP, felicitari pt ca, involuntar, esti purtatorul de cuvant al milioanelor de cetateni, din toate Tarile, cetateni care si-au umplut sufletul cu Capodoperele Literaturii Universale si ale Filmului ! In zadar neo-marxistii americani saraci cu duhul si saraci de puturosi ce sunt, ataca valorile eterne al Umanitatii, omenirea acestui Pamant, iubeste cu toata fiinta, pe genialii creatori de frumos.

25 februarie 2021 9:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.