La o lună și opt zile după ce a ratat intrarea în Parlamentul României, Victor Ponta, președinte al Pro România, fost deputat și ex-prim ministru, a intrat în afaceri. El a înmatriculat compania SC VP Projects Adviser SRL, care are ca principal obiect de activitate “consultanța pentru afaceri și management”, și este unicul asociat al acesteia.

Ponta nu este, însă, singur în această aventură de business, ci beneficiază de suportul apropiatei sale, Geanina Cristina Pușcașu, cea care a lucrat pentru soția sa, Daciana Sârbu, căreia i-a fost asistentă la Parlamentul European și pe care Victor Ponta a pus-o, în primăvara anului 2019, pe lista de candidați a Pro România pentru alegerile Parlamentare și care a împrumutat partidului, pentru acest scrutin electoral, 1,5 milioane de lei. Bani pe care Geanina Cristina Pușcașu însăși a luat-o cu împrumut de la persoane fizice a căror identitate nu a fost făcută publică în declarațiile de avere.

Fostul deputat Victor Ponta, rămas fără funcție la stat, după ce partidul pe care l-a fondat, după plecarea din PSD, Pro România, a ratat accesul în Parlament, s-a reprofilat. Asemenea altor câțiva “foști”, cum ar fi spre exemplu fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea, sau fostul șef operativ al SIE, Silviu Predoiu, Ponta și-a înființat companie privată de consultanță.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.