Dosarul Revoluţiei din 1989 – în care sunt vizaţi fostul preşedinte Ion Iliescu, generalul (r.) Iosif Rusşi Gelu Voican Voiculescu – s-a întors pe masa Înaltei Curţi, iar la termenul din 26 martie urmează a fi dezbătute remedierile aduse de procurori rechizitoriului. Dezbaterile din Dosarul Revoluţiei se vor relua pe data de 26 martie,ora 9, la sala Secţiei Penale şi este de aştepat să se prezinte, din nou, sute de părţi civile.

Pe data de 9 octombrie 2020, Dosarul Revoluţiei a fost restituit de judecătorii ICCJ procurorilor Secţiei Parchetelor Militare pentru a remedia trei vicii care, în eventualitatea unei condamnări, ar fi dus la anularea acesteia, susţine Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989“.

Cele trei aspecte de nelegalitate sunt:
* confirmarea rechizitoriului de către un procuror care a lucrat în dosar,
* alipirea a sute de volume care nu au legătură cu procesul
* controverse cu privire la data finalizării rechizitoriului, în 2019, aşa cum rezultă dintr-un matrial video.

Integral pe AdevărulComentarii

v Asta este Justiti noastra. Cum se face incit cei care ancheteaza faptele sa "greseasca" procedurile judiciare? Sint mult mai multi decit cei mentionati care au "contribuit" la infringerea revolutiei. Cred ca nu o sa fie judecati nici dupa moartea lor, cu toate dovezile filmate care exista si toate ordinele scrise. Asta este una din cauzele situatiei de acuma. Cred ca si daca faptele celor vinovati, ar fi prescrise tot nu se termina procesul. si nu se vs sti oficial cine si ce "greseli" au comis

25 februarie 2021 17:02

ion Roman&Iliescu&Voican au secat Bugetul Tarii de 32 ani, cu Legea "revolutionarilor" valabila doar in Coreea de Nord si in Cuba comunista ! Aloo! doar romanii care zac la 2 m sub pamant de 32 ani, urmasii lor directi - daca au asa ceva, sa fie recompensati. Romania este cumva, Republica Socialista, incat plateste din Buget pe niste "ilegalisti" nu stim ce vor, cine sunt, ce fac bagabontii astia de "revolutionari", cand noi avem un Stat de Drept cu institutiile de aparare a cetatenilor.

25 februarie 2021 12:17

ion Iliescu si Roman bolsevici cu state vechi in marxism, au legiferat inca din 1989, Legea "rivolutionarilor", cu pensii si gratuitati de-ti sta mintea-n loc. Escrocii de "rivolutionari", in 31 ani, s-au inmultit ca paduchii, sunt vreo 4 milioane de unchi, matusi, neveste, amante, amici de pahar, cu carnete de partide - de la cateva sute, au ajuns azi la 4 milioane,astia seaca Bugetul Tarii de 31 ani, cine sunt, ce fac ei, ce vor ei - nimeni nu cunoaste. Singurii revolutionari sunt cei la 2 m sub pamant, doar urmasii lor trebuie recompensati. Avem Politie, Armata, SRI, DNA, Jandarmerie, Justitie care apara Statul roman. deci, escrocii "revolutionari" care nu se mai termina - Legea Iliescu/Roman sa fie urgent abrogata.

25 februarie 2021 8:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.