Sunt discuții aprinse în spațiul public pe tema numărului de teste care se fac în județele țării. Primarii marilor municipii sunt supărați că unele județe testează puțin și, implicit, au rată de infectare mică. De aici rezultă și restricții mai puține.

În timp ce în Timiș 2.600 de persoane sunt testate aproape zilnic, în Caraș- Severin sau Brăila numărul testelor variază între 40 și 60 de teste/zi.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a spus la Digi24 că există o frustrare pentru că se testează mult, dar asta înseamnă o rată de infectare mare și automat măsuri mai dure restrictive.

"Ceva nu e în regulă în modalitatea de raportare sau ceilalți ar trebui să testeze mult mai mult ca să fie termeni comparativi.

Integral pe Digi24Comentarii

Carmaci intelept Din nefericuire marele schior si fizician... carmaci ... n-a ramas cu nimic din cursul de Fizica Statistica. Poate, poate pune mana pe o carte de statistica si atunci v-a gandi altfel. Dar totusi n-are de unde. Despre statistica sociala este dedreptul repetent

23 februarie 2021 19:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.