Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că din analiza făcută duminică împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învațământ să demareze chiar de săptămâna viitoare. O decizie se va lua luni și va fi anunțată de CNACV.

Progrămările la vaccinare vor fi făcute prin intermediul instituțiilor.

Ministrul Educaţiei, soluţie neaşteptată pentru vaccinarea cadrelor didactice
”Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămâna. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a explicat ministrul Cîmpeanu.
Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și a doua doză. Acest număr nu-i include pe cei din învățământul superior medical.

Coronavirus în România, 21 februarie 2021. 2.419 cazuri și 968 persoane internate la ATI
Coronavirus în România, 21 februarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 2.419 cazuri noi, 52 decese, 968 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până duminică, 21 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 779.695 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 724.333 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.419 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 19.847 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.