68.181.000 de lei a primit în total, în ultimii 10 ani, Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, spitalul de boli infecțioase numărul 1 al României, pentru investiții în aparatură medicală și consolidarea clădirii, se arată într-un răspuns oferit de Ministerul Sănătății la solicitarea HotNews.ro. Dacă la capitolul aparatură medicală spitalul-vedetă al pandemiei stă bine, făcând constant achiziții de aparatură ultra-performantă, în schimb, pentru consolidarea clădirii nu a mai fost cheltuit niciun ban din anul 2015, tot bugetul de investiții mergând de atunci către aparatură medicală, arată datele obținute de HotNews.ro.

Institutul Matei Balș este spital de tip pavilionar. Primele pavilioane, inclusiv cel care a luat foc, au fost construite în anii '50

Institutul Matei Balș este spital de tip pavilionar, iar o parte dintre clădiri, inclusiv pavilionul nr. 5, unde s-a produs incendiul din dimineața zilei de 29 ianuarie, au fost construite acum aproape 70 de ani, în anii 1950. Pavilionul unde s-a produs incendiul era considerat cel mai modern din spital, el găzduind, la etajul 1, secția unde lucrează Adrian Streinu Cercel, medicul care a condus institutul în ultimele două decenii.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.