Subiectul legat de eliminarea sporurilor bugetarilor care nu sunt justificate de performanță pare că a trecut rapid la capitolul „discutate și uitate”. Coaliția de guvernare a decis să nu le taie pe repede înainte, prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului, pentru că ar putea fi contestate la Curtea Constituțională. Va urma o analiză în Parlament, dar liderii coaliției de guvernare se feresc deocamdată să își asume public o decizie.

Potrivit informațiilor Digi24, au apărut păreri contradictorii între premier și președinții coaliției de guvernare în ceea ce privește eliminarea anumitor sporuri din sectorul public.

De la pupitrul Guvernului, Florin Cîțu le-a lansat o provocare indirectă liderilor politici și i-a anunțat că el este dispus să își asume reformele.

„Am venit public si am spus că nu susținem acele sporuri care sunt date pe tot felul de criterii, dar niciunul pe criterii de performanță. Știu că există un risc politic pentru premierul care își asumă așa ceva. Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile police, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.

Integral pe Digi24Comentarii

jorpalica Bagaias in p...a mamelor lor,ce disputa frate?Nu toti vor binele tarii asteia?Nu toti vor sa duca poporul asta pe culmi de bunastare si dezvoltare?Cum o vor face daca ei vor sa suga ,sa suga,sa suga cu nerusinare si nesimtire ?Ba ?daca va place suptul ia treceti in genunchi ,si mai jos un pic de brau gasiti de supt la greu?Ia intrebati PSD-ul ca au experienta.Veti capata si voi jigodiilor cu toate aliantele voastre ,de sar trezi poporu asta odata sa vada cu cine are dea face....Ca de 30 de ani ar trebui deja sa fie edificat asupra voastra.A TUTUROR.

15 februarie 2021 11:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.