Cancelarul austriac Sebastian Kurz spune că țara sa ia în calcul producția vaccinului rusesc Sputnik V sau a celui cel chinezesc împotriva COVID-19, dacă acestea obţin autorizaţie de introducere pe piaţă în Uniunea Europeană, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă fabricanţii de vaccinuri rusesc şi chinez primesc undă verde în Europa şi acestea pot fi produse aici, Austria va încerca cu siguranţă să pună la dispoziţie capacităţile sale de producţie în companiile naţionale corespunzătoare pentru aceste vaccinuri”, a spus Kurz într-un interviu duminică în publicaţia germană Welt am Sonntag.

„Exact ca pentru producătorii din alte ţări. Este vorba de a obţine un vaccin sigur cât mai repede posibil, indiferent de cine este fabricat”, a continuat el.

Integral pe Digi24Comentarii

Oare pot citi miseii astea mesjele de jale ale poporului ? Alo "nimicilor" de politruci. Daca vaccinul este valabil ce mai stati de nu-l achizitionat. Nu mai stati si "besinat" asa cum va este stilul impus de sus. Sunt state serioase nu-si fac complexe pentru ca au conducere ce tine la tara si popor. Pentru voi acest deziderat se afla la plus infinit pe axa timului. Va veni timpul cand veti plati si voi. Bucarati-va ca va-ti vaccinat dar de moarte tot nu scapati odata, miseilor

8 februarie 2021 9:59

Oltean Nu este vorba e o aprobare "politica", ci de una tehnica. Se pare ca afacerile Comisiei Europene au fost cam "ajutate" cu banii dati de companiile din Vest, la cine tebuie. Exemplul Austriei este deja urmat si de Ungaria si, se par, ca tot mai multe guverne iau in calcul si varianta Est.

8 februarie 2021 5:42

v Asta nu are nevoie de arobari, ca noi, chiar daca vaccinurile sint din est. Totusi asteapta aprobarea UE. Oare daca un produs este bun trebuie sa primesti aprobarea UE sa-l folosesti, chiar daca intre timp unii mai mor si nu asteapta aprobarile?

7 februarie 2021 22:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.