Contestarea lui Ludovic Orban în interiorul partidului are şi primele efecte în plan politic. Şeful PNL nu a mai reuşit să-şi impună favoriţii pentru două funcţii-cheie, cea de secretar general al Guvernului şi cea de chestor al Camerei Deputaţilor.

Grupul de liberali care contestă modul de conducere a partidului de către Ludovic Orban a încetat atacurile publice la adresa şefului PNL. În schimb, aceştia au trecut la tactica diminuării treptate a puterii lui Orban în partid. Metoda aleasă: blocarea accesului la funcţii a oamenilor din anturajul preşedintelui PNL. Iar acest lucru a putut fi observat atât la nivelul deciziilor din Guvern, dar şi la nivelul Parlamentului, în şedinţele desfăşurate cu uşile închise.

Numirea lui Tiberiu Horaţiu Gorun în funcţia de secretar general al Guvernului, promovat din funcţia de secretar general-adjunct al Ministerului Finanţelor, i-a luat prin surprindere o parte a liberalilor din conducerea PNL, aceştia aşteptându-se să fie ales, totuşi, un om vechi de partid, adică fie Mircea Abrudean, fie Tănase Stamule. Dar decizia lui Cîţu nu a fost luată de unul singur, ci în urma discuţiilor purtate cu „grupul reformist”, adică tabăra contestatarilor lui Orban, cărora le-a explicat de ce nu îl ia ca mână dreaptă pe Abrudean, actualul prefect de Cluj. Pe de altă parte, de alegerea lui Gorun a ştiut şi Ludovic Orban.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.