Zeci de persoane s-au adunat, vineri seara, în fața spitalului "Matei Balș”. Oamenii şi-au exprimat revolta şi nemulţumirea faţă de autorităţi scandând lozinici la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, și pe șeful DSU, Raed Arafat considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Protestatarii s-au adunat, vineri seara, la intrarea Spitalului Matei Balș unde a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți.

Oamenii şi-au motivat gestul organizând un eveniment pe Facebook prin care le-au cerut românilor să iasă în stradă.

"La doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași" susțin protestatarii care au organizat evenimentul pe Facebook.

Ei şi-au arătat revolta şi nemultumirea faţă de reacţia autorităţilor, pe care o consideră transpartinic aceeași ca la dezastrele trecute, scandând lozinci la adresa lui Klaus Iohanis şi a lui Red Arafat pe care îi consideră principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii, păziți de jandarmi, cer românilor să iasă în stradă
"Românii nu mai vor să audă scuze și aruncarea culpei de la o autoritate la alta. Dar mai presus de asta, vă rugăm să aveți decența de a nu mai trata și tragedia de la Balș precum cazurile Giulești, Apuseni, Siutghiol, #colectiv - sub nicio formă nu vom accepta ca morții să fie găsiți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat.

La fel cum este inacceptabil ca nicio instituție publică având atribuții de monitorizare și control și nicio persoană aflată în funcție publică și cu atribuții manageriale să nu își asume responsabilitatea pentru această tragedie”, au scris pe rețeaua de socializare cei care au lansat evenimentul "Opriți măcelul din sănătate".

Protestatarii mai solicită măsuri urgente legislative și administrative ale guvernului și autorităților competente pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din România.


Comentarii

Ciolacu Mai dute in p****a ma-ti de imputit de postac Psd-ist cel de la ora 18.15..

30 ianuarie 2021 19:24

@Viorel Popescu Dar cu „gubiernul meu” și cu tot ce a făcut Geacă Roșie să-l aibă are vreo legătură, măh boulene? Cu tragedia de la Colectiv chiar crezi că n-a avut, idiotule? Nu?! Cine a zis că „au trebuit să moară oameni” pentru ca Ponta să-i lase locul lui Ciloloș? Al cui „pretin” anunța cu puține zile înainte de Colectiv că Cioloș era deja în drum spre Palatul Victoria? Cine declara ritos că pentru a câștiga niște alegeri trebuie să provoci emoșăn! Apoi ce emoșăn putea fi mai mare decît tragedia de la Colectiv? Ești prost, Popescule, dacă te-o fi chemând așa, sau faci pe prostul ca să prostești pe alții?

30 ianuarie 2021 18:15

xyz De ce cacatilor de la ziare.ro imi stergeti comentariile si gunoielor de postaci Psd-isti nu,,

30 ianuarie 2021 16:56

Hop, si ei ! Corect, d-le Constandache Maricel !

30 ianuarie 2021 13:54

gabriel Am inteles bine - se cere demisia lui Raed Arafat si a nu ministrului USR Vlad Voiculescu. Logica pura USR!

30 ianuarie 2021 13:31

Muie postacilor Psd Hai sa-i dam noi lu' Iohannis o geaca rosie, sa iasa el sa dea jos guvernusi noi sa zbieram cu Dracnea si cu Putin, ca da bine la EURO-cretini si la corporatizdele "incluzive"-LGBT-BBB (Belesti Bula Better)!

30 ianuarie 2021 8:39

@Pseudo Ciolacului zis MUIE Bine le mai ziseși, boule cu barbă de muie sub gură de la atâta supt PU(b)ULA pizdacilor! Cu Ciolacu „analfabet” n-o prea nimeriși însă. Ăsta are nu numai studii pe bune, ci și diplomă de la Cacamedia de Informății. Bună și aia, vorba chinezului: „ține-ți dușmanul aproape!” Marele analfabet (în afară de tine, bine-nțeles) ecce, desigur, Florin Cuțu, incapabil să promoveze treapta a doua de liceu, apoi, vițel fiind și cu liceul făcut prin fraudă, să bubuie de două ori în poarta ASE-lui, fără, bine-nțeles să intre!!! De unde atâta carte la un bou sinistru? Iată însă că, vițel sau bou, acest mișel de Cuțu-Cuțu ajunse ditamai ministru de finanțe, ba chiar și primministru liberal. Taman precum amărâții ăia de Brătieni! O tempora! Printre „zeii” la care te închini tu, muiangiule, se mai află și cretinul ăla din Parlament, șef la Comisia pentru cultură, care a încercat să-l înscrie pe Eminescu în USR, chit că poetul nepereche al neamului era un naționalist notoriu, ci nu un globalist cu spume, cum crede cretinul cu pricina că e trendy să fie orice român.

30 ianuarie 2021 8:26

v "Degeaba" protesteaza contra lui Ghiolbanis, daca sint multi Romani, care-l sustin si acuma. In 30 de ani daca faceau macar un spital pe an degrevau presiunea pe spitale. Se pare ca Ghiolbanis si conducatorii inostri nu sint de vina pt situatia actuala a tarii.

29 ianuarie 2021 23:01

Oltean Hai si noi la Primaria Generala, sa i-o sugem lu' Plicushor Ban, lu' Cioclos si lu' Barna, ca sa ne deie sai noua niscaiva "fonduri" sa mai "absorbim" si noi câte ceva ca sa nu ni se usce gâtu' sa luam guvizi-19!

29 ianuarie 2021 22:43

Oltean Eu mi-am facut deja (vreo) 3 vaccine în jugulara si alte 5 în carotida, asa ca ma cack în el de Bals!

29 ianuarie 2021 22:39

Muie postacilor Psd As mai fi defekat si eu câteva EURO-dejectii cu #Coruptia Ucide, dar ma abtin pe moment, întrucât consider ca ce era de zis s-a spus deja si nu vreu sa repet (ca un EURO-bou ce sunt, n.m.).

29 ianuarie 2021 22:37

noi Cativa zeci de idioti Psd-isti cer demisia lui Iohannis ca el vinovat de acesta tragedie si nu Cercel Psd-ul,,care nu a facut nimic ca director ani buni,,, bravo jegurilor de protestari,,ca pe al vostru Cercel l-ati uitat sa il pomeniti cel mai mare vinovat,,dupa capul vostru prost il vedeti doar pe Iohannis vinovat parca el ar fii fost director la spitalul Bals

29 ianuarie 2021 21:38

Oltean Protestatarii = cretini degenerati. Nu prin proteste se rezolva problemele Romaniei. Nu cunosc Constitutia, nici atributele Presedintelui sau a d-lui secretar de stat din MAI. Ministerul sanatatii trebuie sa puna ordine in sanatate, + reconsiderarea Bugetului si introducerea coplatii si a unei contributii mai substantiale la bugetul asigurarrii de sanatate (procent mai mare) + asigurari bazate pe preventie. Nu ai mers la control anual complet sau la cel stomatologic odata la 6 luni - pierzi asigurarea si platesti integral orice serviciu medical. Asa se face in tarile civilizate.

29 ianuarie 2021 21:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.