Prețul polițelor RCA ar putea crește cu până la 10-20%, după ce opțiunea de decontare directă, pe care acum o cumpără doar un șofer din 30, va deveni obligatorie. Guvernul lucrează la o Ordonanță de Urgență în acest sens. Care sunt veștile bune, ce se schimbă și ce nu, explică jurnalistul Lucian Davidescu într-un nou articol din seria Școala de bani, susținută de BCR, dar având conținut editorial independent.

O mare parte a problemelor de pe piața asigurărilor de răspundere civilă auto s-ar putea rezolva odată cu adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care mecanismul de decontare directă a pagubelor devine obligatoriu. Concret, asta înseamnă că șoferul a cărui mașină este avariată din vina altuia va fi despăgubit de propriul asigurător, urmând ca acesta să recupereze paguba de la asigurătorul șoferului vinovat.

Măsura vine pentru a ameliora situația în care unii șoferi își alegeau polița nu în funcție de reputația firmei de asigurări, ci exclusiv în funcție de prețul cel mai mic. Dacă OUG va fi adoptată, atunci de calitatea asigurării va beneficia chiar șoferul care a cumpărat-o.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.