Dar dacă o singură mască oferă un procent de protecție atât de mare, două măști ar funcționa mai bine? Iată ce spun experții despre acest obicei.

Nu mai este o noutate faptul că trebuie să purtăm mască pentru a ne proteja împotriva COVID-19, iar potrivit ultimelor cercetări științifice făcute de Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), purtarea măștii de protecție reduce riscul de infectare cu noul coronavirus cu peste 70%. Dar dacă o singură mască oferă un procent de protecție atât de mare, două măști ar funcționa mai bine? Există persoane care au dublat numărul de măști pe care le poartă pentru a evita pe cât de mult posibil infectarea cu COVID-19, dar iată ce spun experții.

Purtăm sau nu două măști? Ce spun experții

În acest moment există puține date științifice care să arate ce beneficii sunt dacă purtăm mai mult de o mască de protecție. În urma unui mic studiu adresat direct beneficiilor purtării a două măști simultan, ar putea avea un efect mai bun.

”Să porți două măști ar putea fi o idee rezonabilă dacă vorbim de o capacitate de filtrare nu prea puternică a acesteia”, spune Dr. Scott Segal pentru Health.

Integral pe Ce se intampla doctoreComentarii

bijbok manusile de neopren nu-s bune. Trebuie d-alea din piele de sudor!

28 ianuarie 2021 14:15

Muie postacilor Psd Ba io mi-am pus deja 5 masti pe EURO-bot si tocmai analizez oportunitatea celei de-a sasea, preconizând ca pâna la finele lunii sa ajung deja la cel putin 14-15 buc., una peste alta + ochelari se sudor, casca de cosmonaut si manusi de neopren.

28 ianuarie 2021 11:31

BLA, BLA, BLA, BLA!!!! Toată această PROCĂRIE, dar absolut toată, este o facătură a bancherilor și a noii ordine mondială!!!! Cum draqu nu au reuști să gasească un vaccin pentru SIDA, CANCER ...., dar au gasit pentru COVID-19!

28 ianuarie 2021 11:20

Brian Swarran Eu mi-am infasurat capul in masti. Mi-am pus si pe ochi doua masti. Ma gandesc daca nu-i cazul sa-mi infasor capul in bandaj! IDIOTILOR!

28 ianuarie 2021 10:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.