Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Silviu – Gabriel Barbu în funcția de secretar general al Guvernului, practic mâna sa dreaptă în executiv, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Silviu Barbu este procuror de profesie și a intrat în atenția publică în 2007, când a demisionat din funcția de consilier la departamentul legislativ al Administrației Prezidențiale.

La acel moment, în presă a apărut înregistrarea unei convorbiri cu decanul Facultății de Drept de la Universitatea „Transilvania” Brașov, în care Silviu Barbu discuta despre un examen pe care cumnatul său nu îl promovase, potrivit România Liberă. Silviu Barbu a declarat ulterior că nu a încercat să îl ajute pe cumnatul său să treacă exameul, ci s-ar fi interesat dacă poate fi reprogramat pentru o nouă examinare. El a demisionat de la Cotroceni pentru a nu afecta imaginea Administrației Prezidențiale.

Ulterior, Silviu Barbu a fost promovat de Titus Corlățean (PSD) ca director al Corpului de Control şi Evaluare Diplomatică din Ministerul de Externe, unde a fost detașat din magistratură. Între 2016 și 2018 a fost trimis ca însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Zimbabwe şi Malawi, iar din 2018 a revenit în magistratură, ca judecător la Curtea de Apel București.

Integral pe G4media.roComentarii

Lute Oameni de viitor,exact ce trebuie in "Roamania Educata "

28 ianuarie 2021 10:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.