Partidul lui Victor Ponta, Pro România, și PMP, formațiunea lui Traian Băsescu, la conducerea căreia s-a aflat până la sfârșitul anului trecut, au primit de la Autoritatea Electorală Permanentă undă verde să-și recupereze cheltuielile electorale efectuate la alegerile locale din luna septembrie.

Celor două partide le-a fost aprobată rambursarea sumei totale de aproape 36 de milioane de lei. AEP a invalidat însă restituirea a 170.000 de lei, pe motiv că reprezintă cheltuieli efectuate cu încălcarea prevederilor legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Partidul Mișcarea Populară a realizat, la alegerile locale din luna septembrie a anului trecut, venituri totale în sumă de 21.444.808,18 lei, conform raportului întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă, în data de 23 decembrie, și publicat, zilele trecute, în Monitorul Oficial al României. Iar în alegeri, formațiunea în cauză a cheltuit 21.155.008 lei.

După alegeri, mandatarul financiar al partidului a solicitat Autorității Electorale Permanente validarea rambursării către PMP a sumei de 21.154.315 lei. Însă în urma verificării documentelor financiare depuse, autoritatea a decis să valideze rambursarea a 21.144.142,15 lei. Conform documentului citat, paguba Partidului Mișcarea Populară este de 10.173,25 de lei, pe care AEP a invalidat-o de la rambursare, pe motivul încălcării mai multor articole din Legea nr. 334/2006.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.