Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modificări, însă nu anul acesta. Pensiile românilor vor fi calculate, în 2021, în baza legii în vigoare.

„În acest moment aș putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a spus Raluca Turcan, la TVR.

Raluca Turcan a precizat că joi va da un ordin de ministru prin care să fie revizuite și evaluate toate dosarele de pensie.

„Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclus din 2019 ar trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri și oameni. Începem cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, pe o perioadă determinată, să încercăm să atragem - noi vrem să facem lucrul acesta pe programul Național de Recuperare și Reziliență, întrucât reprezintă o măsură de reformă, să atragem fonduri să plătim personal suplimentar pe o perioadă determinată - soft și echipamente - astfel încât să grăbim procesul de evaluare și recalcularea pensiilor”, a mai spus ministrul Muncii.

Potrivit Ministrului Muncii, nu se vor opera scăderi, ci se vor aduce indicatori pentru contributivitate, așa că cei care ies cu pensii mai mici vor rămâne cu ce au acum.


Comentarii

Socotitorul Cine-i transmite d-nei Turcan o porcarie, pe langa multe altele, din Legea pensiilor? Puteti verifica. Sunt nenumarate cazuri. Din pacate nimeni nu S-A PRINS!!!!Dupa pensionare, m-am angajat pe un salariu aproape de cel minim pe economie pentru cei cu studii superioare. Mai exact, 2600 de lei brut pe luna. Mi-am dus la Casa de Pensii fisa pentru recalcularea pensiei pentru anul lucrat 2020. Luna de luna am cotizat PENTRU PENSIE 650 de lei. Deci, din salariul brut al meu s-a paltit LUNA DE LUNA 650 de lei la Casa de Pensii, de fapt la Bugetul Statului. Asta dupa pensionare, adica dupa 65 de ani. Cu cat credeti ca mi s-a marit pensia ? Cu mai putin de 20 de lei. UITATI CALCULUL conform legi: Salariul brut se imparte la Salariul mediu pe economie si la 35 (stagiu complet de cotizare) si se inmulteste cu Punctul de pensie. Exemplul meu [(2600:5400):35]x1442=19,84 lei/luna. HOTIE FARA MARGINI. Eu platesc 650 lei pe luna la pensii, iar casa de pensii imi da sa zicem 20 de lei. Daca as trai inca 32 de ani, adica pana la 97 de ani mi-ar restitui banii retinuti la CAS. Dar acest lucru nu-i valabil numai pentru un an, ci pentru toti anii lucrati suplimentar. Adica, daca voi lucra pana la 70 de ani voi cotiza Casa de Pensii nu-mi va returna in 160 de ani!!!! daca as trai. Pai atunci nu-I mai bine sa lucrezi la NEGRU?

28 ianuarie 2021 17:25

Doina Madam Turcan, nu stii de capul tau nimic, cum poti fii atat de aroganta si cu zambetul pe buze , cu o satisfactie nebuna, de om prost, anunti niste batrani ca nu le dati nimic. Dupa parerea voastra toti pensionarii ar trebui sa moara, ca sa nu va mai incomodeze pe voi pensiile astea amarate si nu vorbesc despre cele speciale, pe care voi le admiteti, ca doar nu o sa va taiati craca singuri de sub picioare. Eu am o pensie de 1.500 lei, din care aproximativ 500 lei ma costa medicamentele pe luna, fara de care nu pot traii. Dupa ratioinamentul dumitale probabil ca imi raman foarte multi bani, nu este asa? Va face placere sa ne tarati in saracie pentru anii care ne-au mai ramas de trait. Vad ca generatia mea (65 ani) se duce foarte repede. Nu va fintereseaza nimic, voi dati in continuare cu sloganul nu sunt bani. Pai da, nu sunt, pentru ca se fura la modul grosoian. De ce nu suntetin stare sa recuperati banii din pensiile speciale care nu au nici o justificare din punct de vedere al contributivitatii? Din multele evaziuni fiscale? Sa va fie rusine pt.ceea ce faceti! Imi pare foarte rau ca v-am votat, crezand ca poate voi o sa faceti ceva si s-a dovedit a fi contrareiul. Rusin e , rusine! Sunteti un guvern total incapabil, cu oamni nepregatiti, neprofesionisti

28 ianuarie 2021 16:40

bambirica Fa trudito ,tu si cu toti aia din ministerul frecarii pulii,numit al muncii cand el de fapt e al frecarii mentei si a organului sus amintit ,fa cand terminati VOI cu prosteala si cu abureala?Ca ati ajuns acolo sus ,in genunchi ,cu botul tzuguiat stim .Tot poporul asta crestin stie ca doar nu suntem de ieri de azi .Dar sa ii iei de prosti pe toti TU si toti de pe acolo ,sa tot trancaniti in van sa para ca faceti ceva sau ca veti face ,Fa trudito?Stii ce e un pensionar?Pai nu toti ies la 45 de ani la pensie proasta satului.Marea majoritate ies la 63-65 si nu mai apuca 70.Stii cat inseamna un an pentru un batran?Mult.Mult fiindca la el se termina repede si se intoarce catre putin cu fiecare i care o traieste.Nemernicilor .

28 ianuarie 2021 10:39

ovi Oaia asta isi bate joc de pensionari, beeeeee...

28 ianuarie 2021 7:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.