Guvernul conservator polonez a anunțat că decizia Tribunalului Constituțional care interzice practic avortul intră în vigoare, după ce va fi publicată în această zi în Monitorul Oficial, provocând furia mișcărilor de apărare a drepturilor femeilor și a opoziției, scrie AFP.

"Tribunalul constituțional a prezentat o motivare scrisă a deciziei privind protecția vieții. În conformitate cu exigențele constituționale, decizia va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial", a scris pe Twitter Centrul de informare al guvernului."

Tribunalul constituțional, reformat de conservatorii aflați la putere, a interzis în octombrie întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformații grave ale fetusului, apreciind că este incompatibilă cu Constituția, ceea ce conduce practic la interzicerea avortului, cu excepția situațiilor de viol, incest sau când viața mamei este în pericol.

Integral pe HotnewsComentarii

Bine, dar ar fi putut totusi sa faca o exceptie pentru jurnalizdele de la HotNews & Co., în scopul promovarii extinctiei acestui soi de "oameni", nu?! Cu respect, Paulus

28 ianuarie 2021 6:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.