Fierbe Branul, se poate spune, iar această sintagmă nu este absolut deloc exagerată. Locuitorii comunei, dar și micii producători sau reprezentanți ai unor asociații din zonă, acuză autoritățile locale că vor să permită construirea unui supermarket Lidl chiar în centrul localității.

O astfel de decizie, transmit cei care contestă, în primul rând, locația aleasă pentru construirea supermarketului, nu ar face altceva decât să distrugă producătorii locali, să desființeze, practic, tradițiile românești din zonă, să îngreuneze suplimentar circulația și ar duce, în final, la desființarea multor locuri de muncă.

GÂNDUL.RO a obținut, ÎN exclusivitate, declarații ale unor oameni care trăiesc în Bran sau au legături familiale în comună și doresc să se stabilească acolo, oameni legați sufletește de această localitate frumoasă care, înainte de pandemie, atrăgea turiștii ca un magnet.

Integral pe GândulComentarii

Un branean umblat prin lume Un supermarket de dimeniuni mici este nevoie. In toate localitatile din Austria de exemplu este asa ceva. Problema de baza se rezuma astfel: (i) sa comercializeze in mod efectiv produse numai si numai de caliate nu resturie Europei de vest (ii) sa comercializeze produse cu specific local dar care sa fie de calitate. Calitatea produselor din lapte si carne produse la Bran sa depaseasc pe cele din Europa de vest. Branenii trebui sa invete odata pentru totdeauna ca produsele lor trebuie sa fie numai de calitate, sa nu incerce sa vanda toate nimicurile. Din nefericire putem da o sumedenie de exemple in acest sens, au obiceiul unii braneni sa vanda de multe ori lactate de calitate indoielnica. (iii) oficilitatile locale sa aiba dreput neingradit sa foloseasca laboratoare acreditate special referitor la controlul oricarui produs. Caliatea produselor trebuie sa fie pusa pe primul loc si posibilitatea controlului caliatatii in mod neingradit. Suntem satui cu tot felul de produse de caltate indoielica vandute la noi in tara. Numai si numai in astfele de conditii ar trebui ca noi braneni onesti sa acceptam infiintarea unui supermarket.

27 ianuarie 2021 20:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.