Șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, vine cu o nouă declarație controversată, după ce compania a anunțat că livrările de vaccin împotriva COVID-19 în UE vor fi mult mai reduse decât se aștepta. El spune că numărul de doze care urmează să fie livrate „nu atât de rău” și că firma nu este obligată juridic de un anumit calendar, angajamentul asumat de companie fiind doar că va răspunde cererii de vaccinuri „în măsura eforturilor posibile”, relatează Politico.

Soriot a mai spus că livrările către UE au fost în mare parte întârziate deoarece blocul comunitar a semneat un contract pentru vaccin abia la 3 luni după Marea Britanie și, prin urmare, unitățile de producție din UE încearcă să recupereze această întârziere. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru ziarul italian La Repubblica.

El a negat, de asemenea, acuzațiile potrivit cărora compania a vândut vaccinuri și în afara UE pentru a face profit rapid. Soriot a spus că AstraZeneca nu obține profit pe urma vaccinului, la prețuri de 3-4 dolari pe doză la nivel global.

Integral pe Digi24Comentarii

Un cetatean "plin de bucurie ca v-ati vaccinat" Dar ce va deranjeaza sa cumparati vaccin de la rusi sau chinezi asa cum fac de exemplu ungurii si altii?. Ei ! voi conducatori ordinari "v-ati pus saci in caruta" noi putem sa murim. Rusine mare "mizerabililor" !

27 ianuarie 2021 16:22

claudiu vasilescu Dar respectarea contracului este obligatoriu?

27 ianuarie 2021 14:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.