Olanda le cere cetățenilor care călătoresc din România atât teste PCR negative, cu cel mult 72 de ore înainte, cât și teste rapide antigen, efectuate cu maximum 4 ore înainte de plecare.

Această măsură dublează totodată și suma plătită pe testele pentru diagnosticarea COVID-19 de cei care vor să călătorească. Alte state europene impun necesitatea unui test PCR sau antigen, la alegere. Un centru de testare ar putea fi deschis pe Aeroportul Otopeni, conform Andreei Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Contează să fie făcut corect, altfel o să apară negativ. Faptul că tot mai multe țări merg pe ideea să ai și un test rapid negativ este din cauză că testul PCR are o anumită vechime și poate că persoana s-a infectat între timp. E o măsură dublă și nu e un lucru rău”, declară, pentru Libertatea, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală.
Citeşte întreaga ştire: Testele rapide cerute la ieșirea din țară ajung până la 180 de lei. „Se ia în calcul deschiderea unui centru de testare pe Aeroportul Otopeni”

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.