Este cod galben de viscol, dar și în alte 8 județe ale țării. Avertizarea este valabilă până în această seară la ora 23:00. Pe șosele s-a depus deja strat consistent de zăpadă, în Capitală drumarii au fost luați prin surprindere, în schimb, în țară, utilajele au împrăștiat material antiderapant.

Iarna a revenit în forță în sud-estul țării. Meteorologii au emis un cod galben valabil pentru opt județe și Capitală, de viscol puternic.

În Brașov, drumarii au acționat cu 21 de utilaje de deszăpezire și au împrăștiat peste 100 de tone de sare.

Ninge puternic și în Constanța. Pe Autostrada Soarelui utilajele au ieșit și au împrăștiat material antiderapant.

Meteorologii anunță că va continua să ningă și va fi viscol până joi dimineață

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă de marți, 26 ianuarie, ora 18:00, până joi, 28 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cod galben de ninsori

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare meteorologică cod galben, de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, valabilă de marți 26 ianuarie, ora 23:00, până miercuri, 27 ianuarie, ora 23:00

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.


Comentarii

ariciul Da doamne zapada ,de 1m,pe camp ,fiindca daca sa topeste incet ,cu umezeala din sol ajunge graul la treierat si prumbul la matase.Atunci poate inca o ploaie doua consistente si ...ne-am scos.Fiindca de mai avem o seceta ca anul trecut o sa patim ca Bula cu magarul ,care cica ,daca iti baga morcovul in c.r si te agatza cu dintii de ceafa ,pe unde iti scoti camasa?

27 ianuarie 2021 9:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.