Joe Biden a reluat un proiect iniţiat de Barack Obama şi amânat de Donald Trump. Conform unui decret semnat luni, bancnota de 20 de dolari va fi imprimată cu un nou chip, cel al activistei afro-americane Harriet Tubman.

Abia instalat la Casa Albă, democratul Joe Biden munceşte de zor pentru a anula cele mai controversate decizii ale predecesorului său republican Donald Trump. Luni, administraţia Biden a anunţat relansarea proiectului cu privire la inscripţionarea bancnotei de 20 de dolari cu chipul activistei împotriva sclaviei Harriet Tubman.

„Este important ca bancnotele noastre, banii noştri (...) să reflecte istoria şi diversitatea ţării noastre, iar chipul lui Harriet Tubman pe bancnota de 20 de dolari o reflectă în mod evident”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Integral pe AdevărulComentarii

Ion Gaidau Practic, e ca si cum l-am înlocui noi pe Caragiale cu Regele Cioaba, cu "activistul" Salam, sau cu Hadrian Avortonul-Taciune.

26 ianuarie 2021 23:17

Ion Gaidau Marturisesc că mie-mi vine sa vomit doar când o vad pe pocitania aia activizdă, dar fosnetul discret al bancnotelor ma readuce cu picioarele din spate pe Pamânt, asa ca am încalecat pe-o sa si v-am bashit "stirea" asta in nas!

26 ianuarie 2021 23:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.