Președintele Joe Biden se bucură de încrederea unei majorități a americanilor după primele sale zile în funcție și după măsurile luate pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și a crizei economice cu care se confruntă Statele Unite din cauza acesteia, relatează ABC News.

Astfel, conform unui sondaj realizat de ABC/Ipsos, procentul celor care aprobă măsurile lui Biden în ce privește gestionarea pandemiei este de 69%, în timp ce 57% dintre americani sunt încrezători că acesta poate să restabilească unitatea țării.

În procentul de 69% care aprobă activitatea președintelui în ce privește gestionarea pandemiei se includ 97% dintre susținătorii democraților, 70% dintre independenți și 40% dintre republicani. Numărul mare de republicani care aprobă acțiunile lui Biden arată că noul președinte american se află într-o fază de „lună de miere” politică, o perioadă de la începutul mandatului în care chiar și adversarii politici sunt mai dispuși să acorde o șansă unei noi administrații. Ele sunt rareori de durată, iar majoritatea președinților coboară rapid în sondaje, mai ales după primele 100 de zile în funcție.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.