Doi magistraţi de la Curtea de Apel Constanţa, respectiv preşedintele Marius Cristian Epure şi Adriana Ispas, l-au achitat definitiv pe fostul primar Radu Mazăre pentru vânzarea subevaluată a două terenuri din staţiunea Mamaia.

Pe unul dintre ele se află Palatul Regal, iar pe celălalt Cazinoul. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost achitat definitiv în dosarul în care acesta era judecat şi condamnat la şase ani şi jumătate în primă instanţă pentru vânzarea subevaluată a două terenuri din centrul staţiunii Mamaia, pe care se află două monumente: Club Castel, al familiei regale, şi Cazino, construcţie-emblemă inaugurată de Regele Carol al II-lea.

Conform rechizitoriului procurorilor, în anul 2004, fostul primar a vândut firmei Light System SRL 15.465,91 metri pătraţi de teren aferent Palatului Reginei Maria cu doar 23, 56 de euro/mp, paguba ridicându-se la suma de 1.104.884,16 euro. În acelaşi dosar, Radu Mazăre a mai fost trimis în judecată pentru vânzarea, în 2007, a două terenuri aferente Cazinoului din Mamaia, în suprafaţă de 11.890 metri pătraţi, respectiv 502,81 metri pătraţi, tot la un preţ subevaluat, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro.

Integral pe AdevărulComentarii

Adrian Doamna Birchall, dacă tot dorește să sesizeze Inspecția judiciară/CSM și să ceară revizuirea acestei sentințe poatee cere și revizuirea altor două sentințe: cea referitoare la retrocedarea bunurilor confiscate de la organizația fascistă Grupul Etnic German și care au fost revendicate și primite de FDGR (in totala contradicție cu legile in vigoare și tratatele internaționale) iar cea de-a doua referitoare la bunurile mobile și imobile pe care statul român le-a răscumpărat de la cetățenii maghiari care au renunțat la cetățenia română la sfârșitul primului război mondial (au fost despăgubiți in aur) și pe care apoi, descendenții lor le-au cerut și primit înapoi în instanță după revoluție fara a da un ban înapoi. Ce zici madam Birchall te interesează? Inclin sa cred că nu, doar nu o să-l deranjeze pa KWJ sau pe \\\"aliații\\\" UDMR-isti.

25 ianuarie 2021 13:16

v Oare cele doua complete lucreaza dupa doua legi diferite, incit pt aceleasi fapte dau sentinte total iferite? Cred ca nu este singurul caz din Romania cu astfel de atitudini. dar noi "trebuie" sa avem incredere in Justitie

25 ianuarie 2021 12:59

Se pare ca ambii magistratii au fost intr-un evident conflict de interese. In mod normal trebuiau sa se abtina de la judecarea cauzei, dar in Romanica orice e posibil (vezi judecatorii CCR cu decizie pe pensiile speciale ale caror beneficiari sunt).

25 ianuarie 2021 12:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.