Noua administraţie de la Washington este la fel de vehementă împotriva gazoductului Nord Stream 2, ce permite transportul gazului rusesc în Germania ocolind Ucraina, anunţând obstacole în relaţia dintre SUA şi Germania, relatează Politico.

Poziţia SUA a fost clarificată în termeni expliciţi de Antony Blinken, nominalizat la funcţia de secretar de stat în noua administraţie Biden. Acesta a semnalat că politica administraţiei Trump, care a impus sancţiuni companiilor implicate în proiect va continua, în timp ce Merkel a subliniat că poziţia sa de bază nu s-a schimbat, în contenxtul afacerii Navalîi, astfel încât „proiectul să nu trebuiască să existe”.

Joi, cancelarul german Angela Merkel a spus că vrea să discute problema gazoductului şi sancţiunile SUA cu noua echipă a lui Biden, întrucât anumite aspecte legate de cooperarea economică cu Rusia trebuie lămurite.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Deci, egalitate in prostie politica Trump = Biden. Sa speram ca Romania nu va mai urma ca un catelus SUA, desi, slabe sperante, bazandu-ne pe slugarnicia proverbiala a politicienilor romani.

22 ianuarie 2021 18:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.