Google şi guvernul australian sunt la cuţite de câteva luni, după ce acesta din urmă a început să lucreze la o lege care să îi facă pe giganţii din industria tech să plătească outlet-urile media pentru folosirea ştirilor lor.

Lucrurile au luat o întorsătură mult mai rea în ultima perioadă, Google ajungând în punctul în care ameninţă că va părăsi Australia dacă legea va intra în vigoare. Conform The Sydney Morning Herald, citat de Engadget, Mel Silva, managing director al Google Australia, a avertizat Senatul că „dacă această versiune a codului va intra în vigoare, nu ne va mai lăsa o altă alternativă decât cea de a opri Google Search în Australia”.

Iniţial, oficialii australieni începuseră negocierile cu privire la un acord care să facă plăţile către publicaţii voluntare. Însă, după ce au observat efectul pe care l-a avut pandemia asupra industriei media, guvernul a decis că plăţile vor deveni obligatorii. Drept răspuns, în august 2020, Google publica o scrisoare deschisă prin care îşi avertiza utilizatorii că serviciul de căutare şi YouTube vor putea dispărea dacă guvernul implementează legea propusă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.