Planul este luat în calcul de guvernul de la Londra, în demersul de a convinge mai mulţi oameni să se testeze şi să recurgă la autoizolare, în cazul în care se dovedeşte că sunt infectaţi cu coronavirus.
Datele autorităţilor britanice arată că doar 17% dintre persoanele cu simptome de COVID-19 se duc să facă testul. Motivul este foarte simplu şi foarte dramatic în acelaşi timp: oamenii se tem că îşi vor pierde locul de muncă şi, implicit, veniturile de subzistenţă, dacă încetează munca din cauza bolii.
Propunerea de a-i plăti pe oameni pentru a se testa şi a se autoizola în caz de nevoie figurează într-un document elaborat de Departamentul de Sănătate şi Asistenţă Socială din cadrul Ministerului Sănătăţii britanic, condus de ministrul Matt Hancock.
"Dorinţa de a evita auto-izolarea este cea mai mare oprelişte semnalată în calea testării", se menţionează în document. Sursa citată adaugă că doar una din patru persoane aflată în situaţia care reclamă autoizolarea recurge la această măsură pentru întreaga perioadă de 10 zile şi doar 15% continuă să lucreze.
Suma uriaşă implicată de testarea contra bani: 2 miliarde de lire pe lună din bugetul Marii Britanii
Pentru determina o schimbare în atitudinea şi în mentalitatea oamenilor, documentul prevede ca "oricine este testat pozitiv la coronavirus, indiferent de vârstă, situaţia profesională sau de capacitatea de a lucra de acasă, va fi eligibil pentru plata de sprijin pentru testare şi urmărire (TTSP, Test and Trace Support Payment).
Schema în vigoare în prezent prevede că doar o parte dintre cei cu venituri mici şi care nu pot lucra de acasă sunt eligibili pentru plata celor 500 de lire sterline.
Din schema curentă sunt excluşi proprietarii micilor afaceri, cei care sunt propriii lor angajaţi, lucrătorii independenţi şi părinţii ai căror copii au fost trimişi în auto-izolare.
Dacă propunerea va fi adoptată, cabinetul britanic va trebui să aloce 2 miliarde de lire sterline pe lună sau 453 de milioane de lire sterline pe săptămână pentru astfel de plăţi, în cazul în care rata de infectare va ajunge la 60.000 de cazuri pe zi. Rata de infectare în prezent este de aproximativ 45.000 cazuri pe zi.
Se aşteaptă ca noua schemă să fie sprijinită de comisia guvernamentală însărcinată cu operaţiunile pandemice şi, în acelaşi timp, să fie puternic contestată de ministrul de finanţe Rihsi Sunak, din cauza costurilor imense.
Alte articole pe același subiect
- Stare de alertă în Marea Britanie. Două cazuri de coronavirus au fost confirmate
- Ca în vreme de război. Măsuri fără precedent la Londra, din cauza coronavirusului. Ce se va întâmpla cu persoanele în vârstă
- Marea Britanie: Polițiștii au răsturnat grătarul, după ce peste 20 de oameni au refuzat să plece acasă
- Marea Britanie a depăşit pragul de 1.000 de decese din cauza Covid-19
- În România, unii medici demisionează. Român din UK: Aici s-a apelat la 250.000 de oameni și s-au oferit voluntari 500.000
- Un copil de 13 ani cu coronavirus a murit într-un spital din Londra
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Fostul ambasador SUA la București, Mark Gitenstein, luat în calcul de administrația Biden pentru postul de Ambasador la Uniunea Europeană
25 februarie 2021 12:13Cum se testează în Olanda. Pacienții sunt puși să cânte pentru a afla dacă au Covid!
25 februarie 2021 10:47Nu mai luați acest medicament înainte sau după vaccinare! Avertisment pentru toți românii
25 februarie 2021 10:15Şeful CIA propus de Joe Biden: „China este un adversar autoritar formidabil”
24 februarie 2021 22:23Suedia își întărește măsurile în fața fricii de un al treilea val de coronavirus
24 februarie 2021 20:49Editorial
Autopsia agentului Shakespeare
Căderea regimurilor marxist-staliniste în URSS și în Europa de Est la sfârșitul anilor `80 n-a fost prevăzută de niciun istoric sau politolog. A fost marea surpriză care a încheiat secolul XX. Iată însă că începutul...