USR-PLUS şi PNL continuă şicanele în interiorul Cabinetului Cîţu, fiecare urmărind să-şi extindă cât mai mult puterea, chiar dacă acest lucru înseamnă frâne puse procesului de guvernare.

Relaţia între PNL şi USR-PLUS e una de încredere doar în declaraţiile publice, în timp ce în interiorul Guvernului aceasta are de suferit, deşi a trecut doar o lună de la învestirea noului Cabinet. Iar exemplele de şicanări între miniştri, premier şi alţi funcţionari din Guvern sunt numeroase.

În şedinţa de Guvern din 13 ianuarie, Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu un memorandum deja avizat de vicepremierul Dan Barna. Memorandumul reprezintă documentul în baza căruia e făcut Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Cu acest plan, Guvernul Cîţu merge la Bruxelles, pentru a-l pune pe masa Comisiei Europene, ca România să primească aproximativ 30 de miliarde de euro, atât cât ar avea dreptul în urma negocierilor. În mod neaşteptat, memorandumul nu a mai fost discutat şi adoptat în şedinţa din 13 ianuarie, fiind transmise precizări că trebuie făcute anumite corelări.

Surse politice din Guvern au precizat pentru „Adevărul” că marea problemă a fost modul de întocmire a memorandumului, prin care puterea de decizie era doar la USR-PLUS. Mai precis, prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, USR-PLUS era coordonator şi responsabil de negocierea PNRR cu Comisia Europeană, iar de partea cealaltă, a liberalilor, nu era niciun actor instituţional cu putere de decizie, fiind scoţi din procesele de decizie inclusiv Ministerul Finanţelor Publice şi SGG.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.