Angajați din cadrul unor instituții ca Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ sau Banca Națională a României, dar și membrii misiunilor diplomatice și familiile acestora au fost incluși în etapa a doua de vaccinare ca „personal din domenii-cheie, esențiale pentru funcționare societății”, printr-o hotărâre de Guvern aprobată miercuri, în timp ce lucrătorii din restaurante și hoteluri au fost lăsați pentru etapa a treia. Cum văd reprezentanții industriei ospitalității această prioritizare?

„Simțim o oarecare marginalizare și nu înțelegem cum este posibil ca industria care era considerată responsabilă de extinderea pandemiei anul trecut, anul acesta nu mai este considerată la fel de importantă în contextul pandemic, ca să intre în valul 2 de vaccinare, măcar pentru angajații noștri din prima linie”, spune pentru Libertatea Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR). Crede ar trebui vaccinați prioritar angajații care intră în contact cu multe persoane.

„Aici vorbim cu siguranță și de recepționeri sau ospătari din industria ospitalității poate mai degrabă decât de un șofer de transport de marfă din industria energetică sau de un bibliotecar dintr-o școală”, consideră președintele FIHR.

Integral pe Libertatea



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.