Asociatia Odaia Creativa lanseaza "Habitat" - joc de societate despre patrimoniul Bucurestiului .
Fiind o iniţiativă de educaţie culturală, „Habitat” îşi propune promovarea dezvoltării urbane coerente, protejarea patrimoniului cultural construit şi valorificarea sustenabilă a acestuia. Proiectul este gândit sub forma unui joc de societate – boardgame - în care sunt transpuse problemele legate de patrimoniu şi urbanism ale oraşului Bucureşti, cu precădere echilibrul fragil dintre un oraş prietenos pe termen lung şi unul gândit ca resursă economică pe termen scurt.
Jocul poate avea maxim 6 jucători, fiecare dintre ei având posibilitatea de a alege să restaureze şi să valorifice sau să demoleze cele 60 de case reale din zona centrală a Bucureştiului, aflată între Calea Moşilor, Bulevardul Dacia, Str. Schitu Măgureanu şi Bulevardul Unirii. Sunt susţinuţi, după caz, de autorităţile vigilente şi societatea civilă sau de autorităţile corupte.
Pe parcursul jocului , jucătorii se confruntă cu fapte reale, ale vieţii de zi cu zi dintr-un oraş capitală: festivaluri de film şi teatru, moşteniri-surpriză, dar şi crize economice şi boom-uri imobiliare – iar prin folosirea echilibrată a resurselor pe care le deţin pot determina soarta oraşului: Bucureştiul va deveni un oraş al monumentelor restaurate sau o metropolă dominată de zgârie-nori?
„Habitat” apare, pentru început, în 100 de exemplare ce vor fi disponibile în mod gratuit, începând cu 15 noiembrie 2011 până în iunie 2012 în spaţii publice interactive, precum cafenele, muzee, grupuri extracurriculare tematice.
Lansarea jocului „Habitat” are loc astă seară, de la ora 19, la Clubul Taranului Roman din Bucureşti. Incepând cu data de 15 noiembrie va fi disponibil în locaţii precum::
• Muzeul Naţional al Ţăranului Român (marţea şi vinerea, între orele 13:00 şi 17:00, este necesară o programare prealabilă)
• Clubul Ţăranului Român
• Muzeul de Artă Veche Apuseană
• Thomas Antiques
• Hobby Cafe
• Serendipity Cafe
• Lente Cafe
• Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale
• Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti
• Incubator 107
• Make a Point – Mă numesc Cartier
• Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – Cimitirul Bellu
• Centras
Asociaţia Odaia Creativă este o organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit care a luat fiinţă de la multe idei şi întâlniri în odăi de munte şi de oraş. Asociaţia are ca principale obiective susţinerea economiei creative, promovarea educaţiei culturale, dezvoltarea şi adaptarea instrumentelor financiare pentru sustenabilitatea domeniului cultural. Formată în iunie 2010, Odaia Creativă reuneşte un grup de tineri cu expertiză în diverse domenii: arhitectură, educaţie, studii culturale şi dezvoltare regională.


Comentarii

Costin Manolescu Despre ce a fost la lansarea jocului de societate Habitat am scris pe blog alaturi de poze si inregistrari video - http://www.boardgames-blog.ro/board-games/despre-lansarea-jocului-de-societate-habitat/ .

11 noiembrie 2011 0:53

Stefan Caliga Desi Romania are o Lege a patrimoniului national bunul plac, interese mai mult sau mai putin oculte au stiut sa o ocoleasca. Astfel au disparut monumente valoroase si am devenit mai saraci. Nu incape nici o indoiala ca "vechile si bunele obiceiuri" vor continua sa ne reaminteasca "cu gratie" ca traim in Romania, nu altundeva!

8 noiembrie 2011 19:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.