Majoritatea alimentelor pe care obişnuim să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism din simplul fapt că necesită mai mult timp pentru a fi digerate, iar corpul va depune mai multă energie pentru acest proces. Care sunt cele mai bune alimente pentru vremea rece?
Carnea slabă
Dacă, de obicei, ai mâinile şi picioarele reci, s-ar putea să ai o deficienţă de fier în organism. Anumite persoane pot avea o condiţie prin care nu este absorbit mineralul în mod eficient, iar altele pot avea o dietă săracă în alimente ce conţin fier. Puiul (fără piele), carnea slabă de vită şi de porc (ca de pildă, muşchiuleţul de porc) au mai puţine grăsimi saturate, nesănătoase şi conţin fier. Alte alimente bogate în fier sunt şi cele vegetale (cereale integrale, boabe fasole etc.), însă organismul absoarbe mai bine mineralul din carne decât din alte surse. O altă combinaţie reuşită este salata cu spanac şi felii de mandarină, pentru absorbţia fierului.
Integral pe Click pentru femei
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Brandul de lux Chanel revoluționează lumea frumuseții
25 februarie 2021 18:20Bolile cardiovasculare: 7 moduri în care să le eviți
25 februarie 2021 12:52Mierea de coriandru, remediu pentru boli de ficat și circulație deficitară
25 februarie 2021 9:30Horoscop Mihai Voropchievici. Numerele norocoase la Loto pentru fiecare zodie în parte
24 februarie 2021 22:13Femeie despăgubită, după divorţ, pentru treburile făcute în casă. Cât trebuie să plătească soţul
24 februarie 2021 12:28Editorial
Autopsia agentului Shakespeare
Căderea regimurilor marxist-staliniste în URSS și în Europa de Est la sfârșitul anilor `80 n-a fost prevăzută de niciun istoric sau politolog. A fost marea surpriză care a încheiat secolul XX. Iată însă că începutul...