Alimentele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra organismului nostru, mai ales când vine vorba despre menţinerea şi reglarea temperaturii corporale.

Majoritatea alimentelor pe care obişnuim să le consumăm au ​​capacitatea de a produce căldură în organism din simplul fapt că necesită mai mult timp pentru a fi digerate, iar corpul va depune mai multă energie pentru acest proces. Care sunt cele mai bune alimente pentru vremea rece?

Carnea slabă

Dacă, de obicei, ai mâinile şi picioarele reci, s-ar putea să ai o deficienţă de fier în organism. Anumite persoane pot avea o condiţie prin care nu este absorbit mineralul în mod eficient, iar altele pot avea o dietă săracă în alimente ce conţin fier. Puiul (fără piele), carnea slabă de vită şi de porc (ca de pildă, muşchiuleţul de porc) au mai puţine grăsimi saturate, nesănătoase şi conţin fier. Alte alimente bogate în fier sunt şi cele vegetale (cereale integrale, boabe fasole etc.), însă organismul absoarbe mai bine mineralul din carne decât din alte surse. O altă combinaţie reuşită este salata cu spanac şi felii de mandarină, pentru absorbţia fierului.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.