Şoferii păgubiţi într-un accident de circulaţie vor putea deconta dauna de la propriul asigurător cu care au încheiat o poliţă RCA, nu de la compania şoferului vinovat. Măsura ar putea reduce astfel timpul în care şoferii sunt despăgubiţi, întârzierile fiind una din cele mai mari probleme ale pieţei, în prezent. În schimb, dezavantajul este că preţul poliţelor ar putea creşte cu minimum 10%.

Legea privind asigurarea auto va fi modificată, astfel încât şoferii să îşi poată deconta reparaţiile direct de la asigurătorul cu care au contract, nu de la compania celui care a produs accidentul. Propunerea vine de la Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a anunţat că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

El a arătat că această procedură, numită decontare directă, exista şi până acum, dar era opţională, însă, odată cu schimbarea legislaţiei, acest lucru va deveni obligatoriu pentru întreaga piaţă. Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

Integral pe AdevărulComentarii

Nu vad de ce trebuie sa se scumpeasca cu atat mai mult cu cat tot circuitul se scurteaza (simplifica). Inca o ciubucareala tipic romaneasca...

21 ianuarie 2021 8:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.